Monday, December 31, 2007

Kenangan Terindah 2007

Setahun telah berlalu ..
Januari muncul kembali ..
Dengan kehangatan semalam..

Aku bersyukur aku masih hidup..
Masih mempunyai pekerjaan..
ada org yg thn baru takde keje kan?
Aku bersyukur aku dpt suami mcm Sham
yg tak kekok tolong aku kerja2 rumah..

Aku pandang muka Tasha..
Tak sangka aku ni dah ada anak sorang..
Dah setahun setengah dah umur Tasha..

Kematian...

Mcm semalam je baru aku bergurau ngan abah aku..
Ketipkan kuku dia, picit kaki dia..
Gaduh ngan dia pasal TV..
Terbayang-bayang wajah abah..

Kematian Acik disebabkan kanser..
Kehilangan nenek Sham sebab darah tinggi

Tak sangka tahun ni aku jadi anak yatim piatu..
Walaupun aku ada suami dan anak..
Tapi.. takde ayah dan ibu ni lain perasaannya..
Nasib baik aku dapat mak mertua yg begitu penyayang..
dan pak mertua yg lebih kurang je mcm abah aku..

2007 gak aku start berblog..
setelah bertahun-tahun melepak kat umah UjangMd..

2007 gak aku dapat kenal korang semua memember blog...
walaupun secara maya je.. kan?

2007 byk mengajar aku erti kesabaran..
sebab.. kesabaran aku selalu diuji..
oleh org yg lebih tua dr aku! org yang beramal soleh kononnyer!
dan org kuat surau..

Orang tua tu lonely.. sendiri..
Tiada anak, tiada suami (meninggal).
Ada anak sedara pon tak hingin jg dia kot..
Sebab dia itu.. mental!!

Atas dasar Hormat dan Tanggungjawab serta Kesian
Aku bertahan dan bersabar..
Kalau aku tak bersabar... banjir rumah!!

Aku rasa lapar..
ekeke sebab aku tak bekpes tadi..
Bila la opis aku nak pindah..

eh aku dah lari tajuk...

22hb aritu Sham bwk aku n Tasha gi Melaka..
naik beca.. lama dah aku tak naik beca...
Sham plak first time naik beca..
Melaka pon jem sarat barat ek?
Betapa maju nyer..betapa lamanyer aku tak gi Melaka..

Tamat era jenjalan..
start je 2008.. kuliah aku pon start..
actually 31 Dec dah ada kelas.. gilo apo?
aku akan start gi kuliah pada 2hb Januari 2008!!

Bye Bye 2007
Welcome 2008

p/s: aku nak mengandung ah thn 2008 ni kalau ada rezeki! ekekeke.. sapa nak ngandung gak? angkat tangan!!! ekekek..

Wednesday, December 26, 2007

COTI!!!

I'LL BE ON LEAVE TILL NEXT YEAR... SEE YOU ALL NEXT YEAR OK!!!
HAPPY NEW YEAR EVERYONE....

MUAHHSSS..
-nat, sham n yana

Wednesday, December 19, 2007

HEPI BESDAY COOKIES MONSTER!!

First thing in d morning aku sampai opis ni, aku gi melawat blog adik gilak aku yg sorang lagi ni... Wish dia hepi besday. Dia yg kejauhan n tengah demam sekarang ni. Aku doakan dia cecepat sihat.

Aku tak risau sangat sebab dia kata daya lawan penyakit dia sangat hebat macam naruto.. gagagaaga :D (tiru style dia gelak ma!)

Dia tak ikhkas wish aku punyer birthday aritu.. aku pon tak berapa ikhlas gak wish dia punya birthday. ekekeke... budak comot nama sama adibah nor!!! (mampos aku!!)

Aku tetap doakan dia sentiasa dilindungiNya dan dikurniakan RahmatNya serta diberkati. Semoga dia tak selalu sedih n hepy selalu. Semoga bahagia itu menjadi milik Adib Saiful aka SEPET aka COOKIES MONSTER!! aka Budak COMOT!! kalau tak harini, maybe esok, lusa thn depan ker sebelum dia mati. Mungkin Nurafifi boleh melembutkan hati dia.

Semoga dia cepat kawen leh dapat anak comel mcm Nurafifi... ekekekek!!

Azam tahun baru Sepet ialah ... jeng! jeng! jeng!
"azam baru Adib - menjadi power rangers yang berjaya menghapuskan semua rasaksa yang mengganas dan suka mencuri ice cream di bumi!!"

gagagagagagagaga.... what ever lah adib!! HAVE A WONDERFUL 24th COMOT BIRTHDAY!!! okek!! Take care! Makan ubat demam ok! Jgn makan ubat nyamuk plak!!


Tuesday, December 18, 2007

Kelaparan..


AKU LAPOR... MASALAH NYA AKU TAK TAHU NAK MAKAN APA?
KAT KL SENTRAL NI NYER MAKANAN...
AKU DAH JEMU!!!!!!
DAH BERTAHUN KEJE SINI...
BENDA YG SAMA JE ADA
HUWA....
TAPI AKU TETAP BERSYUKUR!!!

Penyakit M

Hari ni aku dilanda penyakit M besau!!

M
A

L

A

S

Monday, December 17, 2007

16 DEC 2007 !!!


Semalam umor aku genap muda 28 tahun!!

Tarikh ni lah mak aku susah payah melahirkan aku niha.. rindu nyer kat arwah mak. huk huk huk...

Syukur kepada Ilahi kerana aku masih lagi hidup untuk menatap wajah-wajah insan yg tersayang. Alhamdulillah.

Syukur kepada Ilahi kerana aku sihat. Tadi kat Hospital Pusrawi, aku dpt berita gembira. Im fine nothing to worry. Dr Adilah pakar O&G tu kata aku sihat jer... nothing to worry about... Gumbira nya aku ini...

Semalam aku gi mandi manda kat P1 Uluyam lagik... tapi kali ni dengan rakyat-rakyat jelata. (anak-anak buah aku 4 orang: Zakhir, Zulfah, Qila n Ilya).

Gambau? takde..

Nak jadi kisah...Kameranya ada. Battery yg aku charge tertinggal kat umah.. bleh? ekekek...

Kitorang (aku, Sham n Tasha) dengan rakyat-rakyat tu bergumbira mandi sungai yg sejuk.

Diorang nyanyi lagu tema harijadi untuk aku. ekekek..

Ni ada sket dialog tersembunyi..antara aku n Yaya (Ilya) pada hari Sabtu menanti detik 12 mlm birthday aku..

Yaya: Acu, jom ah kita gi kuar makan.

Nat: Apsal, Yaya nak banje Acu makan ker?

Yaya: Yelar.. esok harijadi Acu kan?

Nat: Nak blanja apa? Sushi ker?

Yaya: Hah.. boleh gak!!!

Nat: Yaya ada duit ker nak banje Acu Sushi?

Yaya: Ada la.. duit kita ada banyak...

Nat: Braper?

Yaya: (sambil kira) ADA RM4.40 !!!

Nat: ekekkeke ada hempat hengget hempat posen nak banje Acu Sushi konon.. (ketawa guling2).

Tamat.


Terima kasih buat UjangMd, Khairi Budak Nakal, Kak Min, Kak Mayangsari, Kak Jun Chef Diva yang anto SMS untuk wish birthday Nat.

Tak lupa untuk Sis Waliz yg Nottyn Azra yang Jelita, Ara yg Cute, Cikgu Azis yg baik hati dan SEPET yang hadiahkan senyuman untuk Nat. ekekek...

Ni aku type semula antara SMS yang aku terima. TERIMA KASIH YER... love u all.. muaaahhzzzzz..

Dari Su:
Appy bsday 2 u (2x)
appy bsday to mama tasha..
Appy bsday 2u...
Smg pjg umo, mrh rezeki n dpt rmai ank..

Dari Kak Min:
Salam, Selamat Seronok Hari Jadi 2u!
Moga diberkati Allah Swt...

Dari UjangMd:
Hepy besday. Moga pjg umur mrh rzeki.
Moga bhagia bsama suami dan anak.
Amin.

Dari Kak Jun:
Yuhuu, Salam Natt.
Happy blated besday ek!
Dok selebrat g k tu? :-D

>>> apalak belated kak, betul lah 16 Dec... ekekke tq.

Dari Kak Mayangsari:
Hepi besday 2 u .. 3x!
Dah makin tua adik akak.. Sham bg ape mlm ni? Hek3 mesti spesel nye ek...
muah...3x

>>> mmg spesel kak... ada reben warna perfel.. bukak pakai mulut.. Ops.. ekekke


Sebut pasal hadiah? Sham bagi aku perfume... (selain dr hadiah bereben diatas!! ekekek)
Aku sangat suka!! Perfume dulu pon tak habis pakai lagi.. ni tambah lagi... Aku suka!! Perfume satu, miniature satu.. mascara satu and Jam tangan satu. Gambau jam takde. Aku tak amek gambau pon. Ni pon gambau internet.. ekekek..


dari hatimu ke naluri ku.. eceh.. ;P
Thank u Abang!!


Friday, December 14, 2007

YUKS!!! Bau busuk..

Pagi ni aku gi keje naik LRT Putra.

Dalam tren nampak la awek pakai baju kurung.. muka ber'cat' indah! rancak berborak ngan kawam dia.

Dressing ok, muka pon sedap mata memandang lah.. (babun make up pon jd cantik kan?)

Aku pon berdiri lah sebelah dia. Dia masih berboraks lah.

Sekali!!! MULUT DIA BERBAU... NAFAS DIA BAU BUSUK!!!!

AGGGGHHHHHHHHH.......OKSIGEN!!! HELP ME!! HELP ME!!

Aku pon apa lagi lari lah carik port berdiri yang lain!! Pergghhh LEGA SIOT!!!

Aku berdiri sebelah dengan wanita yg hanya memakai lip gloss.. pakaian sedap mata memadang.. tak lah ber'cat' sakan mcm awek td tu!

Tapi kan, dia wangi je... nyaman jer.. berckp tak kuar bau air luir basik!!

kesimpulannya kat sini... kalau muka bercat sakan.. tak mandi pagi pon tak guna gak.. mandi pagi pon tapi tak gosok gigi pon hampeh gak!!! tolong lah.. nak menguap ke batuk ke bersin ker... TUTUP LAH MULUT TU.... huwa....

PUSRAWI LAGI!

Aku nak bgtahu jer... Isnin ni aku maybe MC or maybe keje gak. 50-50 lagi. tak tahu lagi.

Aku ada appointment ngan Dr Adilah pakar O&G kat sepital Pusrawi nun.

KORANG DOAKAN NAT YER...

terima kasih... luv u all... muahszz

BIRTHDAY: KHAIRI BUDAK HIJAU!!! larikkkk

Salam semua...

Jom nyanyi lagu happy birthday untuk adik nat ni... Khairi budak Nakal!!
UjangMd jgn la ngajuk... aku pon geng mung jua... dont worry!!!

Tiada hadiah untuk Khairi.. just this special entry for u... terima kasih sebab bg curik gambar lagi sekeping.. ekekkeke.. (mampos aku!! nat nyorok blakang UjangMd!!)

Belajar rerajin ok.. TAHNIAH sebab dpt DL sem satu ni...




Happy Birthday to ...

Thursday, December 13, 2007

Sagitarian Di Sisiku

Dak dua orang ni.. member blog yg aku tak penah jumpa... tapi selalu jumpa di alam maya jek. Dedua ni mmg serasi ngan aku mungkin sebab kitorang ni sama bintang. We are Sagitarian...


Lilypie Next Birthday PicLilypie Next Birthday Ticker


Lilypie Next Birthday PicLilypie Next Birthday Ticker

Ni aku la... ekekek


Lilypie Next Birthday PicLilypie Next Birthday Ticker

Ni lak budak comot ;p yg ada di Canada. Nama dia Sepet Cookies Monster.


Untuk meraikan entry aku ni.. korang bacalah ni..



HOW BAD IS MY TEMPER N YOUR TEMPER - according to horoscope


SAGITTARIUS: November 22 December 20
You're insensible and generally have no complete control over your emotions. You do get angry quickly and others marvel at your anger levels even when provoked. Actually, you get tongue-tied when angry and you will remove your anger waiting for the other person to calm down. Then you will reason with your opponent and convince the other person in a very gentle manner that the whole thing was just his mistake. You're also likely to totally never ties with someone when you're upset with them.

CAPRICORN: December 21 January 19
Few will believe that a hardcore practical and materialistic person like you is capable of sensitivity and genuine emotions. You project a hard exterior b! ut are actually very sensitive, a trait you successfully hide from others. U can be seething with anger but will not betray your feelings. But then, there are times that even you cannot control yr temper. Under such circumstances you can shout and scream, more with frustration at the situation than with anger at any particular person. Your outbursts can shock others and can make them feel guilty too.

AQUARIUS: January 20 February 18
You are noble and kind and dislike losing control over your emotions. It's very rare for you to get angry. You are also the pacifier in situations that involve arguments. It is always your endeavor to be perfect and socially correct in your behaviour & attitude, but if misunderstood and slighted you can give in to an angry outburst. You'll shout and scream and then walk out from the scene. You cannot easily forget the situation and will be bitter about it for a long time.

PISCES: February 19 March 20
The only thing that can be said about you dreamers is that you appear even more attractive when angry. You are very sensitive to others' feelings, so you rarely hurt them. But when others tend to hurt you, then things take a nasty turn. You'll yell and use harsh words, and feel inclined to shake everything and everyone up. Your creative imagery is at its best when angry, & you tend to get pretty dramatic. When upset, you refuse to listen to reason & wish to be left alone. But once you have calmed down, you repent your tantrums and seek forgiveness. So nobody can be upset with you for too long


ARIES: March 21 April 20
Nothing seems to ruffle you more than a lack of discipline, disloyalty and decorum. But Arians are also known to go into a rage very easily when challenged. Those of you who've been on the receiving end of the Aries temper know that if not calmed down they can even get violent. But one thing is certain if the opponent remains calm and does not react to their outburst, Arians cool down very fast. They will be also the first to apologize which makes them easier to forgive.

TAURUS: April 21 May 20
You are generally quiet and have control over your emotions. It is difficult to predict what will upset you, so when you do lose yr cool, people don't know how to react. Your temper is like that of a raging bull, and anyone trying to pacify you'll be the first one to get a verbal bashing. You generally get upset when you are cornered or when people accuse you of doing something wrong. You also hate being reminded about mistakes you've made in the past. You also have the potential to be terribly vindictive if rubbed the wrong way.

GEMINI: May 21 June 20
You're recognized by your cheerful disposition & yr jovial nature is not easily susceptible to anger. In fact, you're the best person to have around when there is an ugly scene at a party because you can bring the warring factions together quite diplomatically. But when you ! lose your cool, you yell and scream and will not listen to reason. You must have the last word in a wordy duel. Your capacity to argue aggressively is matched only by yr seductive charm.

CANCER: June 21 July 21
Considering how charming, caring, and kind you are, you dislike unpleasant scenes, much less creating one yourself. You have great tolerance & rarely get provoked into losing your temper. If someone's unreasonable or trying to create trouble, you are more likely to walk away quietly. But that does not mean you do not have a temper. When angry, in yr effort to control yr emotions, you tremble, your hands get sweaty, and sometimes you fumble for words. Tears roll down your eyes easily and the opponent is touched by your innocence and will seek an apology immediately.

LEO: July 22 August 21
If anyone has total control over their emotions, it is you. But then, you can be described as stiff, cold and uncaring. You are known to lack spontaneity but you really don't care about opinions. You don't like to create scenes and will never accept invitations to a party where you suspect the presence of an unruly lot. But your very presence seems challenging to some and they take vicarious pleasure in your disquiet. When angry you can use very critical language. A dressing-down can humiliate yr opponent, causing a strain between both of you forever.

VIRGO: August 22 September 21
Most of you are gentle and have full control over your emotions, but those of you given to temper tantrums can certainly get violent. When see ! thing with rage, you yell and shout and tend to break things lying close at hand. You can even harm yourself by banging your hands on a glass top table or wall. You should never get into any argument, for you are a sore loser. You feel that others are trying to persecute you and don't quite respect yr opinions. When hurt, you can also hold grudges forever.

LIBRA: September 22 October 22
Did someone say that you're the charmers of the zodiac? Well, it's true. Few have ever seen you ruffled or angry. You're very conscious of your image, and you believe that anger distorts your face and personality. You also think you are above things like anger. But wait before you get into self-congratulatory mood. Your family or those very close to you know you better. You have an unmatched temper amongst all the zodiac signs, and what makes it worse is yo! ur capacity to justify it.

SCORPIO: October 23 November 21
Of course you don't lose your cool. But your very demeanour (manner) projects haughtiness (arrogance, pride), pride and grand disdain (disregard) for lesser mortals (humans). Others are often found saying that anger sits on your nose, and you are raring to give your peace of mind to the 1st person who tries to act funny with you. You are selective in the choice of your friends, and have a low tolerance for the superfluous (extra) types. Your tongue-lashing (attack) is generally in a soft hissing tone, for when you scream, your voice tends to get shrill & loud, & you do hate drawing attention to yourself. When upset, you are angrier with yourself for having shown weakness, for the last thing that Scorpio wants to show is being out of control.


Apa aku nak pau Sham Ahad ni ek? hehheee...

Tuesday, December 11, 2007

Teka Teki Teka Tekuk...

Ini kisah sesi teka teki aku ngan anak buah aku... Aqila, Ilya n Zakhir waktu hubbyku Sham n Zakhir tgh tgk bola. Zakhir Liverpool, Sham MU. Gaduh!!!

inilah antara nya... :)


Teka teki 1

Dalam banyak-banyak kotak,
Kotak apa takleh angkat ngan tangan?

kotak penalti!!

Teka teki 2

Dalam banyak-banyak bunga,
Bunga apa warna hitam?

bunga tayar la!!

Teka teki 3

Dalam banyak-banyak ikan,
Ikan apa dah mati baru dpt nama?

ikan BAKAR la!!

Teka teki 4

Dalam banyak-banyak kereta,
Kereta apa yg tak dipanggil kereta?

teksi lo!!

Teka teki 5

Dalam banyak-banyak ikan?
Ikan apa ada bulu ketiak? ekekek..

Ikan duyung!!

Teka teki 6

Dalam banyak-banyak kuih,
Kuih apa yang bukan kuih?

kuih tiao lo!!

Teka teki 7

Dalam banyak-banyak haiwan,
Haiwan apa yg paling seksi?

Zebra (bukak zip nampak bra!!!)

Teka teki 8

Dalam banyak-banyak haiwan,
Haiwan apa yg paling kuat?

Itik (kuek..kuek..kuek)

Teka teki 9

Dalam banya-banyak hero,
Hero mana yang paling bodoh?

Superman (pakai suar kat dlm underware kat luar) ekekke

Teka teki 10

Dalam banyak banyak haiwan,
Haiwan apa paling kedekut?

kuda (bila jalan bunyi kedukut! kedukut! kedukut!) ekekeke..


macam macam ah anak buah aku yg cracko... ntah ikut pangai saper ntah! ekekke....nanti kalu diorang ada cipta teki teki budus lain.. aku share lagi yer..

RESULT!!

Salam semua. Sowie yer kalau ada yg tertanya-tanya apa dah jadi?

ni nak citer lah nih..

Pagi Jumaat tu Nat gi Hospital Pusrawi. Tapi rupanya Sham amek cuti teman kan Nat. Risau gak dia kat isteri dia ni ek? So gi ngan Sham ah.

Gi sana actually aku kene buat ultrasound. Result ultrasound tu tidaklah membahagiakan... huk huk huk...

Gi keje Jumaat tu tp tak sempat nak update blog.

Dr. tu suh aku jumpa Pakar Sakit Puan lak. Buat appointment for Monday 11.30am to see Dr Adilah kat Hospital Pusrawi.

So, aku sampai opis. Settle kan GL dr company segala bagai sebab Monday pepagi aku akan terus gi Hospital Pusrawi.

Sejak dari tu lah aku ni berdebar jer...

Hari Sabtu lak... pagi2 lepas bekpes gi mandi manda air terjun kat Uluyam. 10 minit je dari rumah aku.

Then tengahari gi rumah makcik Sham. Sepupu Sham bertunang. Aku follow je ler.. bwk la MIL sekali kat Serdang.

Malam plak gi jenjalan buang masa naik kereta sambil tunggu kul 11 bola start. Sham gumbira tgk Liverpool kalah.

Aku tak campur ah...ekekke...

Ahad plak hari berehat di rumah.

Malam baru balik Kepong umah MIL. Aku sakit kepala... mungkin sebab terlalu memikir..

ISNIN PON TIBA!!!

Pergi Hospital Pusrawi. Tasha ikut.

Dr Adilah yg sungguh lemah lembut.

Dimulakan dengan salam......

Dr Adilah tu kata...

Pada pemerhatian saya .. semua nya normal.. ok!! Mazliyana boleh minta pendapat pakar lain kalau nak. Tak semestinya saya sorang. Tapi result dari scan cara ni adalah accurate.

Kita jumpa sekali lagi pada 17hb depan...

Di akhiri dengan salam jua....



Aku sakit apa? korang teka lah yer... hehehe..
Apa yang aku rasa pasal result ni? Aku rasa lega... tu satu.. keduanya aku confused.
Tunggu plak result scan 17hb. Semoga semuanya ok. Amin... Doakan nat yer..

Thursday, December 6, 2007

HOSPITAL PUSRAWI

Just bagi tahu...

Esok pagi aku akan gi Hospital Pusrawi kat Jln Tun Razak sana...to do some check up.

Bukan pregnancy check up yer etomyam.. memandai je u ek?

Check apa? adalah sket..

Doakan semua nya elok2 ajer yer... takoot sebenarnyer nih! huk huk huk huk!!

Esok aku gi sendirian berhad. Sham tak hantau.. dia keje... takpe ah.. huwa.. takoot!!

Penyejuk Hatiku...

Ini lah pengarang jantung, buah hati, intan, payung nat.



Gambar Tasha yang ni plak... kak min yg buat untuk aku...tq kak min..i know u miss me.. ekekek !!




"Buat semua kengkawan blog yang paham keadaan aku semlm.. terima kasih yer...atas semua kata2 nasihat itew... appreciate it very much!! "

GRRR... GERAM!!

Salam semua..

Harini nat ok dah...

Semalam.. manusia tu datang je.. buat sengih oyster... buat muka kesian... buat lawak bodoh..

Mintak mahap...

Hish geram...

Aku ni plak kalah dengan benda2 camni.. kalau buat lawak.. muka kesian nih semua...

Sabau jelah!

Tapi aku akan ungkit benda ni... setahun akan datang... (as a reminder) supaya tak diulang lagi!!

Wednesday, December 5, 2007

Hati Menangis

Pagi ni aku sedih...

Sedih dengan seseorang tu. Aku penah kata kat dia, kalau seseoarang tu jujur ikhlas, tuhan akan tolong dia tunjukkan kebenaran.

Sungguh! aku memang percaya perkara ni dari dulu.

Dan pagi ni, Allah dah tunjukkan aku sesuatu.

Sumtimes to know the truth will make u sad, frust, angry and blalablala..

Jangan sesekali tipu aku. Sebab aku ni mmg jujur! Insyaallah Allah selalu bagi aku petunjuk!

Tapi ini lah masalah nyer. Aku yang sedih. Orang tu bersalah.. 100% musti mintak maaf kan?

Then aku plak?

Kemaafan kan dendam yang terindah... mesti lah aku maafkan...

Nanti buat lagi ker?

ENTAH!!

Kalau buat lagi, minta maaf lagi. Macam tu jelah seterusnya sampai mati...

Huh!! Manusia ni susah nak berubah kalau memang dah menjadi kebiasaan.

Tapi ada GM kat opis aku ni dah berjaya benti merokok.

Point aku, kita boleh berubah kalau kita betul-betul nak berubah. Sendiri punya effort.

Pokok pangkal diri sendiri!!

Kengkadang aku rasa, lebih baik aku tak tahu!!

Chow!!

Monday, December 3, 2007

Junkopile: Cuti Kawen

Salam semua... aku tak bape sihat lah hari ni... mood pon slow je... jgn on suis hot...

Kalu ada saper usik jer nih musti kene fire ngan laser cam otomen tiga..!!

Budak2 hawau tu pon tak bani nak gurau2 ngan aku harini..

Aku harini nak ucapkan Selamat Pengantin Baru Buat Junkopile...

Dia nak cuti dah start esok... tahun depan br dia keje... 40 hari tu cuti kawen...

Dahsyat sungguh!!

Semoga dia bahagia ke akhir hayat... semoga dapat anak cecepat... tapi biar lah dpt gi honeymoon dulu Junk oi...

Ini tgh honeymoon dah muntah kayak... cian ke wife mung..

Semoga dengan bersatu nya korang berdua.. semakin murah rezekilah hendaknya.

Selalu Jujur, Sabar dan Tabah dlm mengharungi hari mendatang...

Build more Empathy in urself... to be a good leader in ur marriage..

eceh spikang la plak...

YAHOOO... JUNKOPILE NAK BINA MASJID .... SEMOGA BERJAYA!!!

p/s: berhati2 ketika memandu... time hujan jln licin.. ekekekek... ;P

Friday, November 30, 2007

PENING

aku tak baper sihat ah... blog aku ni pon gantung dirik...

blah dulu lah...

Ops lupa... AngelFish aku ok je sihat.. Tak gaduh ngan Tiger!

Ikan Kelah Sham yg melompat kene makan ngan kucing...

Jgn lepas ni Sham bunuh kucing aku plak dah la... huhuhu

Aku ada 3 akuarium kat umah..

AngelFish duk serumah ngan Tiger

Sabarau 2 ekor satu akuarium (patutnya ada 3 ekor Kelah)

Oscar n Kaloi satu akuarium...

Till then... have a nice weekend fwens....muahhzzz

Wednesday, November 28, 2007

Job Vacancy

Immediate Vacancy


Admin Clerk~Shah Alam,Female 20-25, 1-2 years working experience. SPM or with relevant qualifications. Computer literate. Excellent typing & Communication skills. Good written & spoken Eng. & BM. Accounts knowledge is advantages. Fast learner, able to work under pressure & can cope with deadlines. Independent & pleasant personality. Can start immediately. Call or fax resume to

Ms. Fiza, tel : 03-55101900 or fax 03-55102900 or email to fiza_dz@yahoo.co.uk before 7th December 2007.


Nota: Ini Lia mintak tulun aku jek...

SLEEPY...


Junk, mung jgn nak speku yg bukan2 ok... ini sleepy sebab aku makan ubat yang nyebabkan ngantuk... huwa... aircond sojuk lak tu... huk huk huk...huwa...

TIGER: Tiger Fish jer...



Semalam kan.. Sham belikan aku ikan ni..Tiger Fish..

Plan nyer nak letak sesama ngan sekali ngan Angel Fish aku tu... tapi aku baca Profile si Tiger ni kat sini ... ini yang aku dapat...

"Regardless of the numbers kept, it is never advisable to keep Tigers in the same tank with docile, slow moving, or long finned fish such as Angelfish or Bettas."

Camne ni?

Adakah Sham sengaja nak bunuh Angel Fish ku... sebab dia tak puas hati aku tak suka ngan Oscar dia yg anti sosial itew...

atau

Dia bengang sebab ikan kelah dia lompat pastu Chipmuk makan.. ekekek ..

Ikan aku tak lompat.. ikan aku brenang je..

huk huk huk... kita tengok la balik kerja nih.. kalu Angel Fish aku ekor nyer cacat.. conpem aku bunuh Tiger Fish tuh... huh!!!..bisik (letak anti klorin lelebih)

Chow!

"Taumatawhakatangihangakoauauotama....

wakakkaaa.... jenuh sebut... nak oksigen ker?

ok, aku tahu dah nama tempat ni katner...

Azra,
entry spesel nak kasi u puas hati.. ekekek..

"Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu" nama satu bukit kat New Zealand. 85 huruf semuanya...

Tak cayer? korang kira sendirik..

Maksud nama tempat tu kalau di translate kan ke English inilah bunyi nyer...

"The summit where Tamatea, the man with the big knees, the climber of mountains, the land-swallower who travelled about, played his flute to his loved one."

Nak tahu selebihnya baca kat sini yer.. klik ajer...



Tuesday, November 27, 2007

Cuba korang sebut...

Try ah sebut... klik kat gambau tu...view gambau besau... ekekek



The Longest Place Name in The World

Monday, November 26, 2007

TASHA: Fun @ SOGO

Hai... nama saya Natasha Adilla Hishamsuri!!

Ok.. ini kisah terbaru ... gambau terbaru Tasha... hari Sabtu lepas.. kat Sogo.. tingkat atas sekali tu... aku lupa apa nama fun zone tu..

Korang tengok jela ek.. gambau kalau blur tu harap mahap layer... henpon cap ayam je aku pakai... ada sesaper nak hadiahkan boleh ler...

Adib Saiful lu kasi akak hadiah birthday la ok ker? ekekeke.. ;p

Tasha drive mama duk blakang jer...


Pandang ayah Tasha.... (anak aku ni susah tul nak suh senyum)




Pose yang aku suka... hai baru 1 tahun 4 bulan...

LOVE: If U Love Someone...


Original Version

If you love someone,
Set her free...
If she comes back, she's yours,
If she doesn't, she's never was....

The New Versions.... .

Pessimist:
If you love someone,
Set her free ...
If she ever comes back, she's yours,
If she doesn't, as expected, she never was ...

Optimist:
If you love someone,
Set her free ...
Don't worry, she will come back.

Suspicious:
(1) If you love someone,
Set her free ...
If she ever comes back, ask her why.
(2) If you love someone,
Set her free ... but get someone to follow her
(3) If you love someone,
.... are you sure you love that someone?

Go-getter:
If you love someone,
Set her free ...
If she comes back, she's yours,
If she doesn't, go get her !

Hunter:
If you love someone,
Set her free ...
Don't even wait whether she comes back, go hunt her down!

Impatient:
If you love someone,
Set her free ...
If she doesn't comes back within some time forget her.

Patient:
If you love someone,
Set her free ...
If she doesn't come back, continue to wait until she comes back ...

Playful:
If you love someone,
Set her free ...
* If she comes back, and if you love her still, set her free again,
repeat *

C++ Programmer:
if(you-love( m_she))
m_she-free() ;
if(m_she == NULL)
m_she= new CShe;

A Friend's View:
If you love someone,
Set her free...
If she comes back, then she's a FOOL

A Second Girlfriend's Advice:
If you had loved someone,
Set her free...
If she comes back, well, I will take care of her...

Technically Speaking:
If you love someone,
Set her memory free...
If she comes back, - memory corrupted
If she doesn't, - Limited memory



nota: macam2 ek? ekekeke...

YAHOOO: Cat rumah baru...

Selamat pagi semua.. Assalamualaikum..

Aku rasa sangat happy tengok rumah ku dengan cat baru nih...

Ok tak? Cun tak? ekekekek...

TERIMA KASIH BUAT UJANGMD.

Aku dulu suka melepak kat umah UjangMD ni.. sesama ngan Junkopile, Kak Mayang, Khairi budak Nakal, Mourieys awek Ganu

Nat tersesat kat sana sebab suka cari lagu, download n upload mp3 kat umah UjangMD. Selain dari sesi kutuk mengutuk secara maya....

Then UjangMD encourage aku buat blog sendiri... sesajer sesuka..

Hingga ke hari ini inilah cat ke-3 blog ku rumah ku...ekekeek

Aku sangat suka?

UjangMD tanya, BETUL KE SUKE?


SUKA HAMAT DEK OOIIII.....

Friday, November 23, 2007

MIMPI : Bilakah?

BILAKAH BLOG KU RUMAH KU INI AKAN BERUBAH RUPA?

hanya UjangMD yang tahu...

ekkeekke...

babai semua... have a nice weekend... muahzzz!

Thursday, November 22, 2007

WEB MASTER's baby: Nur Ameera Zuhayra

TAHNIAH RIZAL....

Welcome to papa ranggi club... ekekekke psst... tak cukup tido ker?



Comel kan anak Mohd Rizal Abdul Hamid Web Master's opis aku ni... Nur Ameera Zuhayra nama dia. Lahir kat University Hospital Hari Isnin baru ni 9 Zulkaedah 1428 bersamaan dengan 19 November 2007.
p/s: harini kan Rizal masuk opis dengan baju tak ber iron plus dia pakai kasut abah dia.. eekekeee... muka cam tak cukup tido jek... cian...

MY NATASHA ADILLA


Salam semua.. hehhehe...



Dah berapa hari tak update blog. Malas..



Aritu si Junkopile tanya apa kabau dengan Natasha... ni nak cerita nih.



Tasha harini kan umurnya 1 Tahun 3 minggu 3 hari.



Dah pandai jalan tentunya.. umur 11 bulan dah start menapak dah.



Gigi susu ada 8, empat atas empat bawah... gigi geraham ada satu batang belah bawah.



Suka makan nasi kosong..suka cheese slices... suka mee..



Suka Winnie The Pooh. Suka gigit hidung n telinga Pooh tu sampai bau masam Pooh tu.. ekekkek



Semalam dia suruh aku buka almari ais .. bila tanya Tasha nak apa? Dia tunjuk lah cheese slice tu. Habis dia makan sorang 1 slice cheese tu..



Tasha suka KUCING!! kat umah aku ada 3 ekor kucing... semua jantan. Chipmuk, Simba dan Cicik (2 ekor ni anak Chipmuk)



Tasha dah pandai sebut mama, ayah, nenek, nanak (taknak), Muk (Chipmuk), Ok o..., macam2 lagi lah yg 2 patah perkataan.



Dia dah pandai gaduh ngan sepupu dia.



Tasha tido tak pakai buai. So style terbaru nak tidurkan dia.. buat susu satu botol.. kokok (puting) mesti ada dengan bantal Pooh dia. Masuk bilik tutup lampu pasang lampu tidur yg malap tu.. then golek-golek ngan dia... sambil dia minum susu.. pastu dia mesti lena sendiri..

Kalau aku buat2 tido.. dia mesti korek mata aku la... korek hidung aku la... sabau jela aku ngan kerenah dia... ekekekek.. kalau tetiba aku bukak mata.. terkekek dia ketawa..



Dia ada basikal kecik.. tak pandai kayuh lagi pon.. kitorang la jd tukang tolak basikal dia.



Dia ada kuda mainan yg sepupu dia bagi... Tasha suka panjat atas kuda tu then lompat!



Nenek dia (mak tiri aku ler) ada belikan dia gelang kristal... dah selamat putus pon gelang tu.. puas la aku kutip kristal tu takut dia telan plak kan.



Tasha baru baik batuk n selsema... lega aku rasa..



Hari Jumaat lepas baru timbang berat dia.. 10.6Kg



Tasha ni leh jadi kitorang nyer jam untuk bangun pagi.. sebab kul 5.30 pagi adalah waktu dia minum susu... kalau tak dapat dia akan membebel.. tatatataaa da adratataa... entah paper ah...

maknanya.. baik cepat bangun buat susu sebelum dia nangis dengan lebih dahsyat lagi... ekekekeke...



Ahad lepas kat RnR hentian Seremban.. dia naik lah kereta yang letak syiling tu.. ala mainan budak2 tu... Main 2 kali..



Pastu bila ajak balik... 'nanak' plak... bantai menangis kuar air mata duyung segala.. alahai....



Pandai ngamuk dah anak aku...



Dia suka handphone Ciklong dia... plus kunci keter... dia tekan2.. sambil tunggu alarm kereta bunyi... bila alarm kereta bunyi dia puas hati lah.. sengih... pastu dia gaduh ngan Ciklong dia..

ekekek...



Pantang jumpa duit syiling... musti dia lari masuk bilik isi dlm tabung dia... duit satu sen dia belasah je.



Suka main air... aku paling takut kalau senyap2 dia masuk bilik air mandi sendiri.. huwa... so far masih terkawal.



wuihhh... letih aku menaip. Tu jelah kisah nyer...



Yang penting... dia lom pandai mintak adik lagi... ekekeke...

Friday, November 16, 2007

RAHSIA: Surah Al-Kautsar

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.

Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik. Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w.kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Perkara yg baik kita amalkan selalu.

Sebar2kan kepada kekawan yer.

LAWAK: Burung Kakak Tua Gatal

Salam semua. Entry spesel untuk cikgu-cikgu yang nak bercuti sakan lah... nak kawen lah... ekekek (ada sesaper terasa ker?). Yang bukan cikgu pon leh baca jugak... yang bujang pon leh baca gak... dozo...

Ada seekor burung kakak tua yang sangat cerdik dan mempunyai pandangan mata yang sangat tajam sehingga boleh menembusi apa-apa halangan yang menutup matanya (Transparent le tu...)

Setiap pagi burung ini akan bertenggek di dalam sangkarnya yang tergantung di tingkap. Rumah tuan punye burung ni terletak di antara sekolah rendah dan kuaters guru

Setiap pagi ada 3 orang cikgu melintas di hadapan rumah tuan punye burung ni dari sekolah ke kuaters guru, oleh itu hari-hari lah burung ni perhati 3 orang cikgu yang bertutup litup tuh ke hulu ke hilir... ke hulu, ke hilir.....

Setiap hari burung ni tengok cikgu-cikgu tu atas bawah, atas bawah.. Bila dia boring dia menyanyi-nyanyi.... tak pun, dia akan baca skrip cerita sembilu 2... lama-lama makin boring pulak... so dia ternampak le si cikgu-cikgu tu berderet jalan slow-slow nak pergi ke sekolah

Burung ni pun kuyu-kuyukan mata dia...then tonyoh tonyoh sikit mata dia...dah tu dia kibas-kibas kan kepak dia...pas tu dia jerit kuat-kuat....

"BELANG!! PUTIH!! BIRU!!!"

Cikgu-cikgu tadi sama-sama menoleh ke arah burung tu dan pandang ke depan semula. Mereka jalan cepat-cepat... Sampai di sekolah mereka cuma saling pandang memandang.....

Keesokan harinya cikgu-cikgu tu pun macam biasa lalu depan burung tu lagi. Bila balik ke rumah kuaters guru, burung tu buat dek je... bila time cikgu ni nak ke sekolah, burung tu jerit lagi.......

"PUTIH!!! BUNGA-BUNGA!!! PINK!!!"

Cikgu-cikgu tu terkejut dog... dan berjalan cepat-cepat lagi... sampai di sekolah depa pun tanya sesama depa.....cikgu pertama bercakap "camna burung kakak tua tu tau warna sepender yang kita pakai?" Cikgu kedua menjawab "Tak tau pulak .... ahli sihir ke apa ntah....." .

Cikgu ketiga mencelah "Alah ..kebetulan je agaknyer..... tak pe, kita tengok besok pulak camana..."

Keesokan hari nya macam biasa... pagi-pagi cikgu-cikgu tu lalu depan rumah burung tu.... burung tengah bersenam memusing-musingkan kepaknya 360 darjah........"Iyah! iyah! lapan lapan lagi... satu...dua..." dan seterusnya.

Bila time cikgu ni nak ke sekolah, lalu lagi depan burung.... Burung pun tengok.... dia jerit lagi..

"KELABU!! HIJAU!! PURPLE!!"

Cikgu-cikgu berlari-lari anak tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan. Setiba di sekolah guru mereka berbicara lagi...Cikgu pertama "Memang betul apa yang burung tu cakap.... heh, apa nak buat hah?". Cikgu kedua "Kita mesti buat something untuk uji burung tu...".Cikgu ketiga...."Aku tau... apa kata esok kita semua pakai color hitam". "Okey...Set!!!!!" balas depa.....

Keesokan harinya......sama juga.... bila time ke sekolah, burung tu jerit lagi...

"HITAM!!HITAM!!!HITAM!!!!"

Cikgu-cikgu tu berlari anak lagi....di sekolah mereka berbincang.... cikgi pertama "Nampak nya burung tu mempunyai pandangan mata yang transparent..." . Cikgu kedua "Atau pun dia cuma boleh kenal warna....". Cikgu ketiga..."Betul tu, mungkin dia dah di latih untuk meneka warna, tapi tidak dilatih untuk meneka bentuk. Kengkawan, apa kata esok kita jangan pakai sepender langsung."

"Orait!! Set!!" depa jawab.

Keesokan hari nya, lagi sekali macam biasa Di waktu pagi burung buat dek je.... bila time cikgu-cikgu tu nak ke sekolah, burung tu tengok.... ditenungnye lama-lama...cikgu-cikgu tu mula tersenyum dan jalan slow-slow......sambil toleh-toleh kat burung tu...burung tu tengok lagi.... dia naik-naikkan mata macam Ziana Zain gitu....dah tu pusing belakang... dia tengok lagi dengan cara menonggeng.....dah tu dia pandang ke depan balik.... dia garu-garu kepala...dah tu usap-usap dagu.....dia cekak pinggang..... dah tu burung tu pegang dagu lagi...pastu dia senyum.....dia jerit lagi kuat kali ni...

"LURUS!!! LURUS!! KERINTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Cikgu-cikgu ni terus lari sampai tak cukup tanah gamak nyer.....
nota: seb baik ikan belaan nat tak reti cakap.. jgn tetiba ikan nat kelip mata idah.. ekekek!!

Thursday, November 15, 2007

LAWAK: Bedah Redah

Pagi ni memang aku malas jek... cek email... dak Liza antau aku nih.. best! aku suka hamat!

Korang pon baca lah yer dgn penuh perasaan...


Kat bawah nii ada satu kisah kelakor yang diciterkan oleh seorang perempuan yang hanya mengenalkan dirinya sebagai Bedah Redah! Cerita dia gini...

Sebagai seorang kakitangan kerajaan... bila hari jemaat saja aku suka balik rumah.. pasal masa rehat dia panjang. Tapi hari Jemaat tu hujan dengan lebatnya...
So, Aku tumpang officemate aku sampai depan rumah. Rumah aku ni berbukit sikit... Sebelum turun.. akak tu janji nak ambil aku pukul 2.30 petang...

Hujan kat luar masih lagi lebat... jam hampir ke 2.30 petang.. aku mandi dan sembahyang.... lepas tu bersiap siap tunggu akak tadi datang ambil aku. Jam dah pukul 2.35 aku dah risau.. mana akak ni.. tak sampai-sampai lagi...office masuk pukul 2.45 petang.

Tunggu punya tunggu.. hah.. yang dinanti sudah pun tiba!!!! kereta proton warna cokelat matelik pun berenti kat depan rumah aku. Hujan punyerlah lebat... so aku ambil surat kabo lipat tebal tebal takut tudung aku basah...lepas kunci pintu.. aku terus berlari turun...pasal rumah aku berbukit.. aku kena berlari hati hati..

Sampai saja kat kereta... aku tak tunggu lagi.. terus bukak pintu dan duduk kat tempat sebelah pemandu.. Tapi .. Kenapa akak tu tak jalan. Aku toleh kat sebelah...

Lah... rupanya orang lain!!!!

Aku tengok orang tu.. orang tu tengok aku.... Mulut orang tu siap ternganga lagi...

Ish... siapa ni?! bagaimana aku boleh silap ni... habis tu.. kat luar hhujan lebat.. takkan aku nak keluar..

Aku dengan muka macam kerang busuk berkata,"Err.. bang boleh tulung hantar kat UTM tak?"

Abang tu pun... tak jawap apa-apa agaknya pasal masih tergamam lagi..terus angguk.

Sepanjang perjalanan aku diam... abang tu pun diam... masing masing masih gabra lagi.. Aku lagi lah gabra. EnTah kereta sapa saja aku main redah. Aku malu.. bengang.. rasa muka aku dah di tepek-tepek dengan taik... Aku berdoa semoga aku pengsan masa tu.. tapi sayang.. aku tak pengsan pun.

Bila sampai kat destinasi... aku pun turun... lepas ucap terima kasih. Sampai kat opis aku tunggu kakak yang sepatutnya ambil aku. Bila kakak tu sampai dia tanya aku,

"Pergi naik apa? Kenapa tak tunggu?"

Maka aku citalah peristiwa yang sadis tu.... Ya Allah.. kakak tu punyerlah gelak gila kat aku... Ishhh!!! Sungguh memalukan.

Tapi itu cerita 3 tahun lepas...

sekarang ni...

Abang yang aku tumpang tu.. dah jadi suami aku He..he..he..

Kekadang bila ingat balik.. ish.. malu sungguh. Suami aku pun kata masa tu dia ingat aku nak rompak dia.... he..he.he.he. Aku pun tanya; Kenapa masa tu dia berenti kat depan rumah aku... Then.. dia kata dia nak ambil beg duit kat seat belakang tu pasal dia berenti. Tapi tau tau aku pulak yang masuk..... He..he..he.. sampai sekarang ni.. dia masih ejek aku lagi pasal perisitwa kurang tu...

Tapi kalau peristiwa tu tak berlaku. Maybe aku tak jumpa lagi suami aku yang sowang ini? ihiks!!

So, moral daripada cerita ni : tumpang saja mana-mana balak yang ada kereta untung2 boleh buat laki.... muahahaaa ...


nota: aku ketawa sensorang cam orang gila tadik..malu..

BEKPES: Pacman?

Saper tahu kueh pacman... angkat tangan!

ekekek... sebenau nyer aku makan kueh burger malaysia.. ala yang mcm donut belah tengah.

kat tengah dia ada telur, timun n sambal.

sedaaaappppppp.......

aku bli on the way nak gi opis tadi... kat kedai basikal eh salah! Kat gerai nasi lemak ler..

Aku makan 3 ketul pacman.. huhuhu...

Wednesday, November 14, 2007

INFO ATM : Sekiranya anda dirompak!!!

Nat dapat email dari PM Haslina, lecturer Nat kat Uitm Shah Alam...

Rasanya kengkawan semua perlu tahu ni...

Bacalah yer...

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap denganmemasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik.

Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321.

Mesin ATM akan mengenal pasti nombor tersebut adalah nombor ygditerbalikkan drpd nombor yg sebenarnya melalui kad anda yg masukkankedalam mesin tersebut.

Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yg kita tidak ketahui, pihak Bank dgn segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda.

Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini.

Sebar-sebarkan ya...

nota: sempat ke ek polis nak sampai tolong kita sblm perampok tu cabut...hm???

SAKIT KAPLA: Contact Lens??

Aku sakit paler la..

Adakah sebab harini aku pakai contact lens pagi ni. Aku ni rabun jauh. Selama ni aku mmg tak suka pakai spec or contact lens terutamanya lah.

Pagi ni terpaksa pakai atas sebab TERPAKSA pakai. ekekke.. kalu tak haremmm ler aku nak pakai...

Sebab contact lens ker or sebab aku mkn laksa utara pepagi tadi kat La Cucur ni ker?

Tak pon aku terlebih kafein.. ekekek..

Hmmm????

Dapat pejam-pejam kan mata sekejap best nih! ekekek...

Aduh sakit kapla... huk huk huk...tulun.. tulun... saya bang brahim.....

erk???!!

Tuesday, November 13, 2007

NEW BORN: Zana dapat baby boy!

Tahniah ShaZana...

Setelah dapat nombor tepon
Zana dari Fozalin semlm.. aku terus tepon ler member satu sekolah satu kelas aku nih... (jumpa dia waktu aku merayap dr satu blog ke satu blog- cam jejak kasih)

Dengar suara dia sihat jek... alhamdulillah. Aku tanya dia camne? Dia jawab.. huwa... rasa mcm lepas ni kene tunggu 3-4 tahun baru leh beranak lagi... ekekeke..

Aku biasa dengar dialog nih. Tapi kaum ibu ni tak pernah serik sebenarnya mengharungi saat melahirkan anak.

Zana selamat melahirkan baby boy seberat 2.7kg kul 2.51 petang pada hari Jumaat lepas 9 Nov 2007 bersamaan 28 Syawal 1428 kat Selangor Medical Centre.

Aku pun nak gak baby boy... huk huk huk...


Terima kasih kat Elin sebab bg pinjam gambau... ekekekeke... (jgn mare ah...).

Nama baby Zana? hmm... as at yesterday afternoon.. lom dpat nama yang sesuai lagi. ekekeek..

nota: semalam kisah kawen.. harini kisah beranak plak.. hehehe..

Monday, November 12, 2007

WEDDING: My Sister In Law Che Mas Ayu & Zairul Man

Salam semua... korang layan jelah gambar-gambar ni yer...


Upacara akad nikah di surau PPR Intan Baiduri Kepong.

Adik ipar aku, Che mas Ayu selamat dinikahkan pada 7 Julai 2007 dengan kekasih hati dia Zairul Man yang berasal dari Pontian, Johor.









Ni time malam berinai ...

Si Ayu ni Nurse, yang Zairul plak keje kat Klinik Kesihatan Pontian.... sesuai lah tu...










Ni satu je gambar kitorang sekeluarga.

Tu... nampak tak Tasha tu... mama dia dokong..







Kalau tengok gambar ni macam-macam rasa ada. Rasa happy ada, sebak pon ada.

Nampak tak Tasha duduk atas meja tu. Atuk dia (arwah abah Nat) peluk dia...

Yang pakai tudung coklat tu.. Cik Ta.. arwah Achik (pakcik Sham) yang meninggal sebab kanser.












Ni gambar Ayu yang aku paling suka. Ayu nampak ayu jek.. ekekek...














Hah! ini gambau adik ipar ngan kakak ipar.












Ni gambau Aku, Sham n Tasha ngan pasangan merpati dua sejoli.... ;P









Semoga Ayu dan Zairul bahagia selamanya... Aminnnn.....

Friday, November 9, 2007

SAJAK: Ciptaan Sara

ANGIN BULAN RINDU DAN CINTA

Angin,
dimanakah kau bawa rinduku,
kemanakah hilangnya cintaku,
membuatku terkapai,
mencari arah tanpa tuju...

Rindu,
mengapa sering datang bertemu,
sedangkan ia sudah berlalu,
meninggalkan episod luka dalam hidupku..

Bulan,
dirimu dijadikan puisi cinta,
antara dara dan sang arjuna,
engkau diibaratkan peneman setia,
sedangkan kau muncul tika malam menjelma,

Cinta,
apakah definisi cinta,
indahkah pada pandangannya,
atau sekadar penghias cerita,
antara aku kau dan dia,

Sayang,
rindu,bulan , angin dan cinta,
semuanya bersatu sehati sejiwa,
menunjukkan pelbagai rasa,
antara kasih sesama kita....


luahan hati sara

SEJUK: Kene keje gak...

Salam Jumaat semua...

Pagi ni Malaysia sangat sejuk...(as in Klang Valley lor)

Aku keje ...

Korang keje ker?

or

Masih dalam simut...


nota: MC banyak lagi kan? ekekekke ;P

My best Fwen Wedding: Siti Fatimah Ismail...

Siti Fatimah ni lagi sorang gang aku time sekolah. Masih berhubung hingga kini...

On her wedding day je kitorang ber 6 berjaya jumpa. Ocassion lain ada jela yg tak de.

Ima mmg bertuah la.. lagipun dia yang berani tamatkan zaman dara awal dari kitorang.

Kalau korang nak tahu kisah.. baca ni dengan ni and last part ni .


Ni gambau kitorang... thn 2002 on Ima's Wedding Day.
Dari kiri: Aku, Ima (pengantin la), Leen, Halina, Raja Safura dan Diana (yang ayu bersimpuh).




Ni Gambar Imah kat Kg Bendahara.. Selayang.
Nikah pada 14 September 2002.
Mau si Kerol ni pakai baju Pink ek? ekekeke
;p jgn mare ah Ima.



Ni gambar Ima kat Kelantan...

nota: Ima sekarang dah ada 2 orang anak... sepasang lak tu.. dua dua ikut muka kerol... ekekke! Semoga Ima bahagia hingga ke hujung nyawa. Remember.. aku ada. OK!! ;p

Wednesday, November 7, 2007

Shocked: Hari Ini Dalam Sejarah


Tadi aku gi tandas... kat opis ni ler... nak 'melakukan' la kan... beraper byk kan da...
Aku tengok semua tandas tutup. Ada 5 cubicles.. semua pintu tutup...
Aku tetap try tandas faberet aku... 2nd from left, tandas duduk nyer style.
Aku tgk kat pintu tu free.. aku tolak la sekuat hati...(sebab aku tahu pintu tu ketat sket)
Sekali aku nampak ponggong... huwa.... ADA OWANG RUPERNYER....
I wonder... naper dia ber position begitu di tandas duduk tu? apa sedang dia lakukan? Erk???!!
Pastu apa lagi... aku dengan segera blah dari tandas tu...
Hish hilang ilmu aku... seb baik aku dah habis exam... ekekekkeek...
Mesti korang pon penah ada pengalaman camni kan? kan? kan? kan?...
nota: rezeki masing-masing.

Tahi Lalat: Sham n Nat

Nat : Abang, tgk ni ha ayang ada tahi lalat baru kat tangan!

Sham: Tulah, mandi tak bersih... kan lalat dah berakkan.

Nat : Erk????


p/s: camne ek leh buat lawak tp muka sewies jek... muka brutal hati kuntum!! ekekekek...

RAYA: Happy Deevali....



Salam semua..

Sebagai rakyat Malaysia...aku nak wish epi DEEPAVALI buat semua kengkawan... terutama yang duduk Selayang... ekekekke.. saper ek?

Dont worry.. Deepavali jln tak jam... Thaipusam yer...

Semoga mereka yg menyambut Deevali ni gumbira selalu... kalu balik kampung.. berhati-hati..ingat orang yg tersayang...dont mabuk n drive...ok!!

Tuesday, November 6, 2007

EXAM: yahoooo...cuti dah!!

Salam semua... ini mama Tasha..

Mama Tasha baru je balik dari Uitm di hatiku..

Baru lepas amek exam... paper yang paling tidak digemari... MAT 112 business math!!

Aku sampai KL Sentral ni kul 1.45pm. Lapau tahap gaban..

Terus gi tapau kat McD, masuk opis makan kat pantry dengan nyamannyer..

Bukan itew ajer.. siap dengan Mc Flurry Oreo... ekekek

Selera AUM....


LAPAR SEH...


dan sekarang plak rasa ngantuk... ekekekek..

camno tu?


yang pentingnya... exam tadi adalah yg last untuk semester nih!

Doa kan aku lah yer... tadi akku berjuang tanpa senjata...Erk??? huwa...:((

Monday, November 5, 2007

Erk: IKAN lagi?


Just nak bagi tahu... Aku ngan Sham sekarang ni tengah mabuk... MABUK!!..ngandung ker?

ekekekeke... tak ah...

MABUK BELA IKAN.

Kat gumah plak..

Aku ada koleksi ikan Kaloi, 2 ekor Ikan Kelah, 2 ekor AngelFish, Sekor Oscar, lagi 2 ekor aku tak tahu ikan apa? ekekekkee...

Angel Fish je ada nama... sekor tu Norma... Sekor lagi tu Suri... ekekeke..

Ada dialog tersembunyi...anak buah aku yg Yaya tu bersuara...dia baru darjah satu.

Yaya: Acu... ikan tiga segi ni (angelfish) asyik rapat-rapat jer... berdua je?

Aku (Acu): Haah la... ok lah.. Yang Silver tu Acu... nama dia Norma. Yang Hitam tu Acu Sham... nama dia Suri...ekekek..

Yaya: ?????? (confused)

HAHAHAHHAAA.....

Weekend: Open House jer..

Salam Isnin semua...

Harini dah 24 Syawal dah...huhuhu... dah nak Deepavali dah ek.

Hari Sabtu aku, Sham n Tasha gi open house je kejenyer... Dari Ukay Perdana gi Ampang then gi Cheras Perdana.

Cheras Perdana ni umah budak bola kawan Sham MAA fc. Pasangan Kahar n Eifa n new baby gurl Qistina Laila.

Mereka kaum adam beramai-ramai nengok bola. MU vs Arsenal. Seri 2-2. Coach MAA pon ada Abang Jeffry and family.

Aku n kaum2 hawa pon nengok bola gak ler... sambil jaga anak... cis! Habis bola baru balik umah. (mcm lah kat umah sendiri xde Astro).

Tasha tidor atas ribaanku tak sedau diri... dah tengah malam pon jln jam lagik. Aku pon tak paham la...

Hari Ahad... aku lepak rumah je... basuh baju... masak... balik Kepong.

Sampai Kepong.. masak lagi... ekekeke... untuk mak mertua da...

Kul 5 ptg Sham gi main bola liga haram kat Jln Ipoh, Sekolah Thandayu Tappani.. (betul ke aku eja nih.. belasah la ek)

Sham balik dari main bola... kitorang makan malam reramai... then balik Selayang balik... almaklumlah Kampung jauh... ekekekek

Friday, November 2, 2007

GUPPY: Nak bagi nama apa ek?

Saper suka bela ikan angkat tangan.!
Guppy... sejak 31 October aritu... aku bela ikan guppy ni kat opis. 9 ekor semua nya. Aku letak dalam 2 balang. Satu balang 5 ekor. Satu balang lagi 4 ekor.

Tapi semlm bila aku sampai opis je.. sekor mati.. tinggal lah lagi 8 ekor. Aku rasa dia mati sebab terlebih makan. ekekekke...

Sham yang belikan aku ikan tu semua... bli kat Jln Pasar.. Pasar Pudu.

Sham kata ikan ni spesis ikan longkang.. cis! Tak payah letak blurp blurp oksigen tu.

Tapi aku letak pokok kangkung kacuk... ekekek (betul ke ek... belasah la ek...) Janji pokok ni hidup float dalam balang ikan aku. huhuhu...

Dah ada boss yang bagi nama kat ikan-ikan aku nih... Rafique, Samad, Azlan, Halwah... ekekek..

Nak bg nama apa ek kat ikan aku ni? Ikan laga aku dulu nama dia Razak. Dah arwah dah.

hm... letak nama Junkopile ok ker? hehehehe... ! larikkkkkkkkk.............. ;D

Renungan buat kita...

Salam semua...

This is from my e-mail inbox.


Renungkanlah kwn2…


Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja.. aku dekati ibu
Bila nak bergesel… aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku …ibu
Bila merajuk… yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan… yang paling cepat marah..ibu
Bila takut… yang tenangkan aku.. ibu
Bila nak peluk… yang aku suka peluk..ibu


Aku selalu teringatkan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon… Ibu
Bila seronok… orang pertama aku nak beritahu…Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. "ibuuuuuuuuuuuuu!"
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..
Orang pertama aku tunjuk dan rujuk… Ibu


Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok… aku cari pasanganku
Bila sedih… aku cari Ibu
Bila berjaya… aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal… aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
Bila nak bercuti… aku bawa pasanganku
Bila sibuk… aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine.. Aku hadiahi bunga pada pasanganku
Bila sambut hari ibu…
aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu ….. aku ingat pasanganku
Selalu… Ibu ingat kat aku
Bila..bila… aku akan talipon pasanganku
Entah bila.. …aku nak talipon Ibu
Selalu …aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Ibuku


Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk Ibu? Ibu bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah". Berderai air mata aku. Hari ini kalau Ibu mahu lima ratus sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan. Tapi Ibu sudah tiada. Aku tidak berkesempatan lagi.. bukan lima puluh ringgit.. lima puluh sen pun tidak sempat aku kirimkan! Hanya yang termampu Alfatihah, alfatihah, alfatihah.

Wednesday, October 31, 2007

RAYA: sambungan....

Salam semua...


okeh... ini dia gambau aku ngan bebudak hawau lagik... ekekekeke...ni bukan aku suh owang snap. Tapi photographer tu yg suka amek gambau kitorang.. ekekkeke...perasan habeh!

bebudak opis aku kata... mak bunga n mak buyung terselit tgh2 anak dara.. tak sedau diri!

well... kita kene bergaul dengan semua orang kan! kan!

aku suka ngan bebudak ni sebab.. diorang ni sama sewel cam aku gak. Bukan jenis yg proper propa, materialistik, cosmetic, plastik, pura-pura bagus depan orang.

Bukan jenis yg judge orang dengan cap apa baju yang dia pakai, laki dia keje apa..segala!

Tu yang aku suka berkawan ngan dak oshin, dak liza, dak ekin n dak farah.

Ok usha la ek.. kalau tak suka tutup mata.




Ni waktu baru sampai... Farah gak yang sambut aku n Ekin.











Aku lah yang paling rendah kan? Saje je nyorok sebelah Oshin. So nampak lah cam aku ni kecik sket! huhuhu..







Sama tapi tak serupa ngan gambau atas kanan ni...









Baca doa...








Dari kiri: Chairman, Director, CEO (berdiri) n Director









Oshin tepuk tangan layan live band.













Dona a.k.a Sis Joliekins kene nyanyi...


















Aku n gang tukang gelak jek...











Perasan tak yg kitorang ni tak bergerak pon?

hehehhee...










Ha.. alien dua orang tu... diperkenalkan..

Rizal - Web Master opis aku. Dia jadi driver kitorang waktu nak gi KLGCC nih.

Hady - Legal Exec kat opis aku.

Dua dua dah kawen. Si Rizal tu bini dia nak bersalin dah.. due minggu ni.. huhuhu...