Thursday, February 28, 2008

TAG: NEMO COMEY PUNYER...

Korang janji jgn kutuk henpon aku ek..

inilah utang tag nat bayar khas buat

>> adek nemo comey.... ekekekek...

kengkorang jangan ketawakan nat tau...

yelar.. henpon nat ni biasa2 ajer...

bukan cam kengkorang tu...

sob sob sob.. sobber...

tapi syukur... ada gak henpon..

Ini hadiah dari Sham untuk Nat tahun bila ek..

dah lama lah...

Motorola L6 Silver!!

Dah banyak kali kene humban dek Tasha.

Selagi leh pakai.. make calls,

SMS, segala... aku akan terus menghargainya...

Sebab laki aku belikan untuk AKU...

kan bagus tuh... ekekek.. syukur..

Okek nemo ku comey.. enjoy yer...








pppsssstt!! nemo, kalu nak banjer akak henpon baru pon ok gak...ekekekek

Wednesday, February 27, 2008

WISHING WELL

Salam sejahtera semua.

Lama tak menconteng arang kat sinih!...

Aku kan, ada assignment kene buat...

Lecturer bg dr last week lagi.

Hari ni aku kene submit assignment tu..

DAN

harini jugak lah aku baru nak buat assignment tu..

ekekekekee...

JANGAN TIRU AKSI INI WALAU DIMANA ANDA BERADA

penyakit tangguh kerja n penyakit MALAS..

muakakakaka... cakap pandai...

ok!

sekarang aku nak buat assignment tu.

Boss semua takde ada seminar kat Boulevard Hotel (Mid Valley)

Kucing takde, tikus ber maharajalela lah kan? kan?

ekekekekek...

Sebelum tu! Korang layan video ni ek?


video

Friday, February 22, 2008

NL TOUR FOR DUTY, WAR IN ME!!


Isnin ni aku cuti... untuk menghadapi satu pertempuran untuk perubahan... satu percubaan buat penghijrahan. Doakan aku berjaya! Kalau aku berjaya, aku ada janji nak belanja Junkopile kat kedai basikal kat Jalan Tun Razak.

Isnin ni mungkin aku gi medan pertempuran tu dengan Sham tapi kalau Sham tak dapat cuti, aku gi sendirik je la... huk huk huk...

Thursday, February 21, 2008

Budak ni!!

Salam semua.... suara aku masih tak ok... batuk sampai senak perut nih!

Hari ni aku nak bercerita tentang Budak Ni!!

Budak ni masih sekolah tingkatan 5!.

Isnin lepas dia cuti sebab hari Ahad ada sukan kat sekolah dia.

Sebab dia cuti tu, dia telah naik motor yg kawan dia pinjamkan,

untuk pergi ke BSN kat Sri Gombak.

siap ajak kawan dia bonceng belakang.

Bak kata Budak Ni!! dia round area bank tu 2 kali.

Then polis tahan dia.

Budak Ni! takde lesen.

Polis cek motor yg budak ni naik motor curik!!!

dengan Plat No. palsu!!

Camno tu?

Budak Ni! duduk lokap malam tu dengan kawan dia.

Budak Ni! ada duit RM50.

Dalam lokap sana Buak Ni! kata rokok sebatang RM10!!

Beli 3 batang...satu untuk diri sendiri 2 lagi belanja member

dan sorang macha yg bernama Lucu.

Kenapa dia nama Lucu sebab muka dia tak Lucu!

Dalam tu pakai suar kecik jer.

Tidor cuma berselimutkan 2 tapak tangan celah peha!

Budak Ni! plak muka jambu!

Kena usha ngan satu mamat!

Lucu sudah jaga sama Budak Ni!

'kalu lu kacau ini budak, lu ready ngan gang lu'

mamat tu terus batalkan niat jahat dia tu!

Lucu tu rupanya, sudah 29 kali masuk lokap sana!

Jenayah kolar putih! katanya...

Budak Ni! jadik lah adik angkat Lucu.

Budak Ni! plak beli air Milo. Sebungkus RM10!!

Dia beli lah sebungkus. Minum kongsi.

Malam nyer dia akan main dam.

Ciptaan penghuni lokap.

Ada rutin mengemop lantai.

Budak Ni! terkecuali sebab Lucu.

Lucu suruh orang lain buat!!

Budak Ni! dilayan sebaiknya.

Lucu ajar Budak Ni!

Jgn kurang ajar ngan polis,

cakap ngan suara habis lembut,

buat muka kesian,

Ingat 3 perkataan! TAK TAHU, MAAF, TERIMA KASIH!

Kalau kene pukul jangan nangis.

Jangan sujud kat kaki nanti kene penerajang!

Tadah je kaki, kalau tak tahan baru tarik.

Jgn lupa 3 Perkataan tu!

Budak Ni! dengar kata Lucu tu!

sampai bengkak kaki dia...

tapi tetap ulang 3 perkataan tu!

Sampai si Polis kata, 'tak sampai hati aku nak pukul kau ni!'

>>> itulah kuasa magik 3 perkataan tu! ucap maaf dan

terima kasih tu penting!

Hari Selasa

Ibu bapa Budak Ni! datang

untuk dengar jer polis tambah reman 4 hari lagi.

Malam tu ayah Budak Ni! gi BP Gombak

buat statement.

Kawan Budak Ni! dibebaskan,

sebab Budak Ni! bg tahu polis

yg kawan dia mmg tak tahu apa-apa!

Hari Rabu

Budak Ni! dibebaskan dengan Jaminan Polis!!

Sambung bicara di mahkamah 19 Mac 2008!!

>> Pengajaran untuk Budak Ni! dan semua yg terlalu percaya kawan!

>> Jangan berkawan dengan mereka yg tak tentu hala!

>> Kisah ini adalah benar, dan untuk d jadikan tauladan kita bersama.

>> Ambil tahu di mana anak anda berada, dengan siapa dia

berkawan!,
apa yg dia buat...

MAAFKAN AKU KALAU ADA TERSALAH KATER YER...

Wednesday, February 20, 2008

PRESENT DARI ZELEO FROM RUSIA

Ini dia hadiahnya...




nAt sangat suka....

thanx yer zeleo.. akak sangat terharu...

sampai hilang suara nih... ekekekek...

seb baik jari leh menaip... so leh lagi bersuara!!!

blog si zeleo ni selalu berabuk jarang kemas..

tapi aku suka gak gi jenguk blog dia...

Tuesday, February 19, 2008

nAt tak baper sihat lor...




Aku sakit tekak... batuk plak takde kahak sangat. Buat tekak

aku perit n panas. Suara aku dah bertukau nih!.. huwa...

kengkorang semua jg kesihatan yer jgn jdik cam aku nih..

aircond opis ni plak macam cold storage.

Anggap lah aku ni mcm buah-buahan segar di cold storage tu..

ekekekke.... chow!

Monday, February 18, 2008

Walking n Jogging... JGN TAK CAYER!!




Huhuhuhu... korang jgn tak percaya ek.

*bisik* semalam kan aku gi walking and jogging

kat taman tepi MRR2 tu.... taman apa nama dia Kosmopolitan kot..

(sesuka hati aku jer bg nama)

ala.. taman yg jadik port main kite tulah.


*tamat bisik*

Huhuhuhu...


Nak tahu camne leh jadik camni! Kalu korang nak tahu...

Setiap Sabtu n Ahad En Sham ku itu,

belah petang akan pergi main bola dekat sekolah Tamil

kesayangan dia tu... kat Jln Ipoh.

Aku ngan Tasha duk umah ukur tilam (membuta) sambil

melebarkan badan.


So, atas kesedaran dirik sendirik..

aku membuat usul secara paksaan pada Sham

supaya membawa aku dan Tasha gi jogging...

muakakakakakaaa (ketawa bertanduk).




Thursday, February 14, 2008

Demam Award!!

dapat award nih dari Cikgu Azis Comei


dapat yang ni plak dari Kak Jun Chef Diva


dapat award ni plak dari Riani yg Baik hati(bodek ni! pakai aircond) ekekek... ;)


Oleh itu

nAt dengan perasaan penuh kasih sayang

ingin menyerahkan 3 Award ini

kepada kekakak,

kengkawan,

adik-adik ,

bloggers yang rajin melawat nAt..

bloggers yg baru nAt kenal jugak...di mana berada sekalipun.. eceh!wah!

Aku hargai persahabatan alam maya nih. Semoga semua gembira selalu yer!

UjangMd;Oshin aka HawAu!;Kak Mayang!;Zeleo Yam Green Cha;
Faizul Darius Napiru;Mourieys-Awek Ganu; Khairi yg Nakal;iEn ;Kak Jie;
Chef Diva Jun;E-jard; Fysal d paramedic jugek;SAROL!!;
Khal MU jugek!!;Sepet!! (mana lu hilang pet!!);Juliacandylips;Zura;
5050;hummy!! MU ke? (mana pegi ini aweks jugek);Waliz' Diary;
Fozalin n her Teddy Story;Mummy Lia;xoxo;Kak Iman;Kak Awwa;
Zana ;Kak meghah!! ;Bro Rick ;Mr Ilham ;
Dua Kupang. Com kak Min!! ekekek;::redZ-Ziaf::;smsaroni;Kak Tika; Redwwg-Iefa;
Nemo comey..;);Cikgu Azis765;Azra:I am what I am;Pink Lady;Eddyra;
Kedai Kopi Kak Arina;Etomyam: The Boleh Blog;Senjahati - Kekasih;
Ann Dee;Ara;dak apiz;MrArsaili;MyHeartHeart;Ziana;Rijanfe;Kuriee;Budindo;
Biskutz;turtle;Redbloodsnow;AbangLong d Novelman;
Combi;Ku Ina;Mika;hafifi;al-Misri;Melati;MaMan;Lat'z;
Angriani world;Murni UiTM;
Cikgu Denan;Blog laki bini;aa eman;Tengku Adrian;Sismimi; Abanglong.

Dan untuk semua lah.. yer... tiada pilih kasih... kalu dah dapat dah award nih.. terima gak dari nAt buat sekian kali ok!!

LOVE FOR ALL!! muah...

Tuesday, February 12, 2008

Tasha @ Zoo Negara

Aku ngan Sham bawak Tasha gi Zoo Negara Ahad baru ni 10 Feb aritu...
Pagi lagi dah siap. Terus ke Zoo Negara yg 30 mint je dari umah aku ikut MRR2.
Tak kene tol pon.
Lebur RM30. RM15 rege tiket untuk orang dewasa..
Pengalaman yg kelakau n bermakna untuk Tasha (aku agak lah kan!)
Menceceh je mulut Tasha sepanjang jalan tengok haiwan-haiwan kat Zoo tu... ekekekke
Melilau mata dia tak tahu mana satu nak tengok. Tasha kata 'Macam penah tengok kat animal planet jek binatang nih!' (agaknya lah!)
Ok lah.. tgk jelah gambau-gambau nih!



Sesampai jer nampak Gajah.


hu... Tasha kata...

Ini dua beranak tgh buwek (ejek) kat mama dia!!
Belakang dua beranak tu.. Burung Unta!


Ni Tasha bergambar dengan kawan Ayah dia.. ekekekek!!

Ngan kawan ayah lagi..


Kawan ayah... (tasha kata) ekekekek!


Lion!!

Bear bear...


Dengan unta..lah!!
Naik stroller gak.. aku tak larat nak dukung dia sepanjang jln woi!
Hantap!



Gedik santai!! ekekek..


Ni area yg Tasha paling suka.
Tengok lah tu.. mana nak pandang kamera.
Sibuk tengok fish.


Muka letih dah...


Sambil tunggu animal show kul 3 ptg..


Ikan patin...


Show start... Introduction ...Lion Dance...



Tasha 'gayat' jakun!! ekekekek
First time tengok lah katakan...

Layan...

Ayah kene dukung..
Kalau mama dia yg dukung... alamat tak nampak gak lah...
Sham kata aku rendang... ceh!!
Kawen ngan I yg rendang ni gak!! ekekekek!



Ini gambau terakhir...
Muka letih...
Muka ngantuk..
Muka kepanasan..
Silau...
ekekekekek....

Monday, February 11, 2008

Tasha Tiger!!


Hai... nama saya Natasha Adilla.
Semalam mama dan ayah saya bawa saya ke
ZOO NEGARA.
Esok bila mama saya free sket
dia akan download semua gambar saya... tunggu tau!!

AWARD DARI KAK JUN..



Huhuhuhuhu... (ini ketawa malu tersipu-sipu tau!!)

Ari tu kan, hari Rabu lepas...

Sehari sebelum CNY..

Nat dapat award ni dr Kak Jun Chef Diva.

IM IN BLUE....huhuhuhuhu (tersipu-sipu lagik!)

yelar mana aku tak riak...

ingat gak Kak Jun kat Nat ek.

ekekeekkee....

Kak Jun Dearie,

You have my heart too...and will always will.
Thank you very much. I love it!
Terharu gilers nih! Huk huk huk huwa....!!

FUN QUIZ

My Zodiac says...

fun quiz for myspace profile and blog

Lets101



My lucky colours...

blog quizzes for myspace profile and fun

Lets101



My lucky numbers...

fun quizzes and blog meme

Lets101

Wednesday, February 6, 2008

CUTI CINTA

SELAMAT BERCUTI SEMUA... OPIS AKU NI TAKDE PON HALF DAY KE HAPA KER? SEBAB NYA SORANG JE STAFF CINA. DIA JELAH YG LEH BALIK AWAL. AKU YG KULIKETIP NI KENE KEJE LO SAMPAI 5.30PM KANG... SEBELUM TU BACALAH BERITA NI YER... EKEKEKEK...



KLIK KAT GAMBAU BAGI NAMPAK JELAS...

>>ada sesapa teringin nak apply cuti ker? ekekekke...Happy Chinese New Year!!

JUNKOPILE WEDDING...




Posting untuk hari ni sedikit lewat... eh bukan sedikit lewat.. tp banyak lewat sebab entry yg ini special sket.

Khas buat Junkopile yg masih dalam berhoneymoon (Nat rasalah..ekekek) walaupun dah start kerja.

Dia selamat menjadi suami orang pada 7hb Disember 2007 yg lepas. Nat tak dapat datang ke majlis dia.

Tahniah Buat Junkopile. 2 kali lafaz ek... ekekekkek..adat lah tu lebih afdal!!

OK. BUAT KALI PERTAMA.. LAYANLAH TENGOK GAMBAR JUNKOPILE DAN ISTERINYA YG CANTIK MANIS.

Saper selalu lepak rumah UjangMd n rumah Nat musti kenal dengan JUNKOPILE YG SELALU MERAYAP KE MERATA BLOG!!! (rajin jg blog Nat kalu Nat takde)

Layan yer... dan sila beri komen membina buat pasangan ini yer.. ekekekek...tapi jgn tanya pengalaman malam pertama...


Tuesday, February 5, 2008

TAGGED BY DOYOK!!!

The Rules:
1. Link to your tagger and post these rules.
2. List eight (8) random facts about yourself.
3. Tag eight people at the end of this post and list their names.
4. Let them know they’ve been tagged by leaving them a comment on their blogs.
En Doyok dan kengkawan! Terimalah!!

  1. Aku dipanggil Nacumi or Cumi oleh kakak-kakak kat umah bujang aku dulu.. Kat Bangsar Utama.
  2. Aku umur dah 28 thn tp takdek lesen memandu lagi. Bila nak amek? Entah!! ekekek!
  3. Walaupon aku bukan org Kelantan tapi aku suka makan nasi kerabu! DAN aku suka makan tomyam dan ayam balut pandan jugek.
  4. Aku tak suka makan tauhu. Tapi air soya dan tempe aku suka. ekekek.
  5. Aku suka kasut. Bila aku dah berkenan satu kasut tu, size aku musti abis or takdek.. size 4!! Huh!
  6. Aku sakit kepala kalau tak minum Nescafe!
  7. Aku suka laut dan keindahannya..
  8. Aku suka nengok cerita Korea n Jopon... jiwang ker, mistik ker.. aku layan.. janji hero n heroin nyer Pacing!!

8 orang yang seterusnya ialah....

>>5050
>>Cikgu Azis
>>Mika
>>Kak Mayang
>>Kak Min
>>Rijanfe
>>Biskutz
>>AbangLong

Tamat...

Orang gila yg sergah aku tu rupanya... orang gila yg terkenal di Bangsar..dengan trademark suar tight nyer. Nak jadi cerita.. zaman dating aku ngan Sham dulu. Waktu aku jalan kaki balik dari ngisik perut kat Bangsar Park, aku pernah kena sergah ngan orang gila yang sama. Dia duk balik tembok kat Kompleks Niaga Bangsar Utama. Kak Min telah mengingatkan aku...ekekekkekeeee... KAK MIN DIA DAH TUKAR PORT...

Peringatan: Selain dari sergah orang.. Orang gila ini juga suka tarik tudung.. Huwa....

Orang Gila..

Selamat hari hari kengkawan...

Pagi tadi aku gi kerja kan dengan abang aku naik motor.. merempit.

Dia campak aku kat Daya Bumi sebab dia nak menghala ke Istana Negara.

Aku nak gi KL Sentral lor..

So aku kena menapak ke Stesyen LRT Putra Central Market.

On the way nak ke LRT Putra tu... kan...

Ada nampak dah "orang gila" nih!!! Lelaki. pakai siglet ngan suar tight biru..

Dulu waktu aku lalu situ kan... aku tak tau kenapa dlm reramai orang yg lalu kat tepi jalan tu.... aku jugak yg nak disergah nya...

Korang agaklah apa yg berlaku harini...? ekekekke

Ya... tepat sekali...

Sekali lagi... dlm reramai yg lalu depan dia kat tepi jalan tu....

Aku juga yg dia sergah...

TAPI

Kali ni aku dah tak terkejut dah... aku dah agak dah.. walaupun aku buat muka berani dan relax lalu depan dia...

Dia tetap nak sergah aku...

MENGAPA?!!! aku tak paham ler...

huwa.....

Monday, February 4, 2008

DIET CARA RIANI - BAYAR TAG!!

Salam semua... sowie ah yer.. aku semnejak start kuliah ni.. bz ah.. nak jg belalang blog pon tak sempat... niha baru nak bayar tag si riani...
disebabkan aku kene tag.. aku kene lah gak update umah aku nih... terimalah seadanya yer riani... ni dah kurus jari jemari aku niha.. ekekkekek...


1. Name one person who made you laugh last night?
Sham... he sang a song..."tukang masak kereja nya enteng... hari-hari masak nasik goreng..." Time aku tgh masak lor...

2. What were you doing at 0800?
On the way to the office lor.. if weekend, im still sleeping beauty..ekekek..

3. What were you doing 30 minutes ago?
Drink Nescafe that Sham make for me... ekekkeke... spesel request!

4. What happened to you in 2006?
On 29 June 2006, I become a Mother!!! mama to Natasha Adilla!!

5. What was the last thing you said out loud?
Tasha .. NO.. DON'T!!

6. How many beverages did you have today?
As at now.. 2 jer…ekekek..

7. What color is your hairbrush?
Pink…and black (yg black tu hair falls ler)

8.What was the last thing you paid for?
Fried Meehoon for breakfast. Diet konon!!

9. Where were you last night?
hmm.. at my MIL house...let Tasha buli her datul n nenek then My house on my bed.

10. What color is your front door?
Maroon...brown..

11. Where do you keep your change?
Inside my purse ler..tak banyak sebab Tasha selalu kemas letak dlm tabung dia..ekekek...

12. What's the weather like today?
As at now.. cloudy jer.. my weather is.. sleepy.. ekekek…

13. What's the best ice-cream flavor?
Chocolate flavour…for sure!! kalu mix with vanilla pon ok gak!!

14. What excites you?
hm...many things can excites me... its really excite bila Sham cakap "Jom kuar jenjalan...!!!" or "Jom Jalan2 carik makan!!" ekekekek...

AKU NI SUKA MERAYAP...n MAKAN.. ekekek..

15. Do you want to cut your hair?
Nope!!! not this year... trim Yes..jealous tgk rambut ada orang tu..

16. Are you over the age of 25?
Yupp!! but still look like 17.. ekekek..

17. Do you talk a lot?
yes… especially when it's about merapu talk.

18. Do you watch the O.C.?
O.C tu haper? kuih ker? ekekekke... sama cam riani...tak layanz…

19. Do you know anyone named Steven?
Yupp. Steven Tan my ex boss. Steven Spielberg- aku kenal dia, dia tak kenal aku.. ekekekek.. buleh?

20. Do you make up your own words?
Oh sudah tuntu...ie:- oity... lampi..ug-ug ... ekekekek

21. Are you a jealous person?
Yes!! with reasons n ground..tak jealous kang kater tak sayang pulak...

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Aminah, Aizleen, Ain, Asmahani, Ah Boon (buncit), Azlan, Azlina (nama ikan guppy ku…) ekekekek..

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
kujie, Khairul Bariah, Khairul Anwar, Kamal Khairi, Khairi budak Nakal, Khalx Doyok eekekek ramai la...

24. Who's the first person on your received call list?
Bekas tunang..aka Hubby aka Sham aka X boipren.

25. What does the last text message you received say?
"Me hv clue, out of msia woo, guess la, me summore paspot kong, must make new"
ekekekke ini bukan direct translation tp ini sms yg sebenarnya tau!..my 424 sis. Blogger oso.. who? rahsia..ekekek

26. Do you chew on your straw?
Nope. I chew my sweets. Nanti ada bunyi.. kruk krak kruk krak... ekekekek.. cepat abis!

27. Do you have curly hair?
Yupp macam rambut Ara or Waliz.. tp curly ker tu? Tolong jawab...?

28. Where's the next place you're going to?
Bilik Jason King...saper tahu angkat tangan!! ekekeke... also known as Jamban. ekekekek...

29. Who's the rudest person in your life?
hm... saper ek?

30. What was the last thing you ate?
Lunch kat La Cucur - Set Ayam (set untuk orang diet la ni).ekekke

31. Will you get married in the future?
Sorry..Im married.

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
My Girl (korean movie 16 VCD).

33. Is there anyone you like right now?
Fahrin Ahmad. Dia suka kat I tp I tolak pinangan dia then .... ekekek

34. When was the last time you did the dishes?
Lepas lunch td…aku kat opis...tea lady buat air untuk boss je..

35. Are you currently depressed?
Nope... happy jek...

36. Did you cry today?
Nope oso.. alhamdulillah happy selalu...

37. Why did you answer and post this?
I've been tagged by Riani... huk huk huk...tu pon sulah lambat answer. Jgn mare ah..

38. Tag 6 people who would do this survey..(tiada paksaan... cuma paksa jer..ekekekek)

>>Ara
>>Kak Min
>>Waliz
>>Redbloodsnow Z
>>Zana
>>Doyok