Thursday, November 22, 2007

MY NATASHA ADILLA


Salam semua.. hehhehe...



Dah berapa hari tak update blog. Malas..



Aritu si Junkopile tanya apa kabau dengan Natasha... ni nak cerita nih.



Tasha harini kan umurnya 1 Tahun 3 minggu 3 hari.



Dah pandai jalan tentunya.. umur 11 bulan dah start menapak dah.



Gigi susu ada 8, empat atas empat bawah... gigi geraham ada satu batang belah bawah.



Suka makan nasi kosong..suka cheese slices... suka mee..



Suka Winnie The Pooh. Suka gigit hidung n telinga Pooh tu sampai bau masam Pooh tu.. ekekkek



Semalam dia suruh aku buka almari ais .. bila tanya Tasha nak apa? Dia tunjuk lah cheese slice tu. Habis dia makan sorang 1 slice cheese tu..



Tasha suka KUCING!! kat umah aku ada 3 ekor kucing... semua jantan. Chipmuk, Simba dan Cicik (2 ekor ni anak Chipmuk)



Tasha dah pandai sebut mama, ayah, nenek, nanak (taknak), Muk (Chipmuk), Ok o..., macam2 lagi lah yg 2 patah perkataan.



Dia dah pandai gaduh ngan sepupu dia.



Tasha tido tak pakai buai. So style terbaru nak tidurkan dia.. buat susu satu botol.. kokok (puting) mesti ada dengan bantal Pooh dia. Masuk bilik tutup lampu pasang lampu tidur yg malap tu.. then golek-golek ngan dia... sambil dia minum susu.. pastu dia mesti lena sendiri..

Kalau aku buat2 tido.. dia mesti korek mata aku la... korek hidung aku la... sabau jela aku ngan kerenah dia... ekekekek.. kalau tetiba aku bukak mata.. terkekek dia ketawa..



Dia ada basikal kecik.. tak pandai kayuh lagi pon.. kitorang la jd tukang tolak basikal dia.



Dia ada kuda mainan yg sepupu dia bagi... Tasha suka panjat atas kuda tu then lompat!



Nenek dia (mak tiri aku ler) ada belikan dia gelang kristal... dah selamat putus pon gelang tu.. puas la aku kutip kristal tu takut dia telan plak kan.



Tasha baru baik batuk n selsema... lega aku rasa..



Hari Jumaat lepas baru timbang berat dia.. 10.6Kg



Tasha ni leh jadi kitorang nyer jam untuk bangun pagi.. sebab kul 5.30 pagi adalah waktu dia minum susu... kalau tak dapat dia akan membebel.. tatatataaa da adratataa... entah paper ah...

maknanya.. baik cepat bangun buat susu sebelum dia nangis dengan lebih dahsyat lagi... ekekekeke...



Ahad lepas kat RnR hentian Seremban.. dia naik lah kereta yang letak syiling tu.. ala mainan budak2 tu... Main 2 kali..



Pastu bila ajak balik... 'nanak' plak... bantai menangis kuar air mata duyung segala.. alahai....



Pandai ngamuk dah anak aku...



Dia suka handphone Ciklong dia... plus kunci keter... dia tekan2.. sambil tunggu alarm kereta bunyi... bila alarm kereta bunyi dia puas hati lah.. sengih... pastu dia gaduh ngan Ciklong dia..

ekekek...



Pantang jumpa duit syiling... musti dia lari masuk bilik isi dlm tabung dia... duit satu sen dia belasah je.



Suka main air... aku paling takut kalau senyap2 dia masuk bilik air mandi sendiri.. huwa... so far masih terkawal.



wuihhh... letih aku menaip. Tu jelah kisah nyer...



Yang penting... dia lom pandai mintak adik lagi... ekekeke...

3 comments:

AziS said...

ecehhh...tasha de pakcik bru..pakcik junkopile ;p
(windu kg laaaaaaaaa skg)

aRa said...

I love babies..nak sgt ade anak sendiri..ehehehe tapi lom kawin so kena sabar..cute ar tasha..salam cium tok dia..ehehehehe..

SM Saroni a.k.a smsaroni said...

Biasa lah Nat, Baby macam tu. Anak saya mula bercakap pada umur 5 tahun. Kena saba