Monday, December 17, 2007

16 DEC 2007 !!!


Semalam umor aku genap muda 28 tahun!!

Tarikh ni lah mak aku susah payah melahirkan aku niha.. rindu nyer kat arwah mak. huk huk huk...

Syukur kepada Ilahi kerana aku masih lagi hidup untuk menatap wajah-wajah insan yg tersayang. Alhamdulillah.

Syukur kepada Ilahi kerana aku sihat. Tadi kat Hospital Pusrawi, aku dpt berita gembira. Im fine nothing to worry. Dr Adilah pakar O&G tu kata aku sihat jer... nothing to worry about... Gumbira nya aku ini...

Semalam aku gi mandi manda kat P1 Uluyam lagik... tapi kali ni dengan rakyat-rakyat jelata. (anak-anak buah aku 4 orang: Zakhir, Zulfah, Qila n Ilya).

Gambau? takde..

Nak jadi kisah...Kameranya ada. Battery yg aku charge tertinggal kat umah.. bleh? ekekek...

Kitorang (aku, Sham n Tasha) dengan rakyat-rakyat tu bergumbira mandi sungai yg sejuk.

Diorang nyanyi lagu tema harijadi untuk aku. ekekek..

Ni ada sket dialog tersembunyi..antara aku n Yaya (Ilya) pada hari Sabtu menanti detik 12 mlm birthday aku..

Yaya: Acu, jom ah kita gi kuar makan.

Nat: Apsal, Yaya nak banje Acu makan ker?

Yaya: Yelar.. esok harijadi Acu kan?

Nat: Nak blanja apa? Sushi ker?

Yaya: Hah.. boleh gak!!!

Nat: Yaya ada duit ker nak banje Acu Sushi?

Yaya: Ada la.. duit kita ada banyak...

Nat: Braper?

Yaya: (sambil kira) ADA RM4.40 !!!

Nat: ekekkeke ada hempat hengget hempat posen nak banje Acu Sushi konon.. (ketawa guling2).

Tamat.


Terima kasih buat UjangMd, Khairi Budak Nakal, Kak Min, Kak Mayangsari, Kak Jun Chef Diva yang anto SMS untuk wish birthday Nat.

Tak lupa untuk Sis Waliz yg Nottyn Azra yang Jelita, Ara yg Cute, Cikgu Azis yg baik hati dan SEPET yang hadiahkan senyuman untuk Nat. ekekek...

Ni aku type semula antara SMS yang aku terima. TERIMA KASIH YER... love u all.. muaaahhzzzzz..

Dari Su:
Appy bsday 2 u (2x)
appy bsday to mama tasha..
Appy bsday 2u...
Smg pjg umo, mrh rezeki n dpt rmai ank..

Dari Kak Min:
Salam, Selamat Seronok Hari Jadi 2u!
Moga diberkati Allah Swt...

Dari UjangMd:
Hepy besday. Moga pjg umur mrh rzeki.
Moga bhagia bsama suami dan anak.
Amin.

Dari Kak Jun:
Yuhuu, Salam Natt.
Happy blated besday ek!
Dok selebrat g k tu? :-D

>>> apalak belated kak, betul lah 16 Dec... ekekke tq.

Dari Kak Mayangsari:
Hepi besday 2 u .. 3x!
Dah makin tua adik akak.. Sham bg ape mlm ni? Hek3 mesti spesel nye ek...
muah...3x

>>> mmg spesel kak... ada reben warna perfel.. bukak pakai mulut.. Ops.. ekekke


Sebut pasal hadiah? Sham bagi aku perfume... (selain dr hadiah bereben diatas!! ekekek)
Aku sangat suka!! Perfume dulu pon tak habis pakai lagi.. ni tambah lagi... Aku suka!! Perfume satu, miniature satu.. mascara satu and Jam tangan satu. Gambau jam takde. Aku tak amek gambau pon. Ni pon gambau internet.. ekekek..


dari hatimu ke naluri ku.. eceh.. ;P
Thank u Abang!!


11 comments:

waliz said...

Naaatttt...thats my favourite perfume!!!dah nak abis pun dahhh...
tp kan...kita tak pakai mascara sbb bulu mata kita mmg dah lentik dah...hahahaha

happy besday to u again!

nAt said...

ur fav too? ekekekke... jom lompat bintang... ekekeek... nak abis dah? apa lagi skrg kan YES.. year end sale..

gift set tu ada mascara lah sis.. I terima je... ekekek

bulu mata nat pon melentik tp tak panjang ah...tapi tetap lah ayu jugak.. ekekek perasan.. ekeek..

waliz said...

year end sale pun tak guna la..takde bonus tahun ni...hahahaha

takpe...kalau abis anati boleh pakai minyak cap kapak aper...hahaha

nAt said...

la.. minyak cap kapak bau tak best.. pakai lah minyak yuu yee cap limau.. ekekke..

nat dpt.. bonus.. bonus link n susu soya bonus jek... ekekke

waliz said...

alah apa2 minyak je la..asal jgn org minyak..abis aku! hahaha

nAt said...

alah sis, yg habis miracle forever.. yg tak habis ada mcm2 lagi kan? i nampak tuha... berderet2... ekkeke (lariiikkkk)

waliz said...

eh nat ..ko ni nujum pak belalang ke..boleh nampak sume...heheheh

AziS said...

leganya akak tk apa2...itu lg adiah bmakna utk besday akak kan kan *wink*...

hepi besday...meriah tul blog ni ada lagu hrjd hr tu...hehehe

Ziana said...

eh eh...
x telambat nk wish kan?

HEPI BELATED BDAY
:)

eh..same ek kite sagitt?
:)

nAt said...

>> time tacih cikgu... ekekke

>> ziana... sagi gak.. yeyeyye tambah lagi sorang geng sagitarian...

thank u very much!!! muahhzzz

hUmmY said...

nat..

lame x jenguk cni!

happy belated birthday!

nak gak adiah bereben pepel tu bole?

:))