Wednesday, December 5, 2007

Hati Menangis

Pagi ni aku sedih...

Sedih dengan seseorang tu. Aku penah kata kat dia, kalau seseoarang tu jujur ikhlas, tuhan akan tolong dia tunjukkan kebenaran.

Sungguh! aku memang percaya perkara ni dari dulu.

Dan pagi ni, Allah dah tunjukkan aku sesuatu.

Sumtimes to know the truth will make u sad, frust, angry and blalablala..

Jangan sesekali tipu aku. Sebab aku ni mmg jujur! Insyaallah Allah selalu bagi aku petunjuk!

Tapi ini lah masalah nyer. Aku yang sedih. Orang tu bersalah.. 100% musti mintak maaf kan?

Then aku plak?

Kemaafan kan dendam yang terindah... mesti lah aku maafkan...

Nanti buat lagi ker?

ENTAH!!

Kalau buat lagi, minta maaf lagi. Macam tu jelah seterusnya sampai mati...

Huh!! Manusia ni susah nak berubah kalau memang dah menjadi kebiasaan.

Tapi ada GM kat opis aku ni dah berjaya benti merokok.

Point aku, kita boleh berubah kalau kita betul-betul nak berubah. Sendiri punya effort.

Pokok pangkal diri sendiri!!

Kengkadang aku rasa, lebih baik aku tak tahu!!

Chow!!

7 comments:

arsaili said...

salam sis..thats life...kekadangan bila kita tahu amat menyakitkan..tapi lebih baik kita tahu daripada org lain yg memberi tahu...apa pun tahu2 jer lah..take it easy..

50fifty's said...

ala Nat.. pepagi dah monyok ke..rileks arr.. lagipun "the truth was never told between nine to five" he he he....take care

aRa said...

it's the reality of life..mmg sukar nak terima kan..but we have 2 and kemaafan adalah jalan terbaik yg leh kita lakukan..cheer up kak.. :)

nAt said...

>>bro arsaili
mmg membengangkan.. tapi nak wat camner... sabau jeler..

>> bro 5050's
nat dah ok ler... monyok senyap jek.. huhuhu...

>> ara
yupp mmg reality nyer pon.. lom mintak maaf pon dah maafkan dah.. tak sampai ati.. kengkawan kita gak.. everyday jumpa balik.. hukhuk huk..

eTomyam said...

dah memang nature mankind...buat salah, mintak maap, then ulang2 lagi, start dari nabi Adam lagi sampailah ke last mankind on universe.....tu lah keje manusia....btw best lah hattan ni, se lagih, your pic header tak leh nampak lah kat my laptop...canggih sangat kot, tak terbaca sampai

Waliz said...

dont worry girl...life is always a full circle...kita x boleh minta org minta maaf kalau dia sendiri tak sedar atau mmg taknak maaf..
dont torture yrself wth ths type of people..u must make yrself happy...ok girl?rite...!

azis said...

owhhh..cat bru lg ye umh..
jgn la sedih2..senyum ya :)