Monday, January 28, 2008

Tidak...

SABTU

Siang nya aku tak kemana-mana pon. Petang tu balik kampung Tasha.. Kepong! Intan Baiduri. Tido sana. Tengah malam tu aku, Sham, Tasha, Ayu(adik ipar) dengan Zairul (suami Ayu) plus Hakim (anak buah Sham umur 5 tahun) gi merayap kat Uptown Danau Kota. Kul 1.30 pagi baru gerak dari Danau Kota... tapi tak terus balik.. gi makan steamboat kat depan Medan Mara. ala.. yg kat traffic light tu... Tasha tak tido lagi korang nak tahu kenapa? sebab... kul 8 mlm dia dah lena.. kul 11 malam dia terjaga..segar bugar la plak kan.. pastu terpaksa lah kitorang bawak dia gak... Plan nyer nak tinggal kan je dia ngan MIL aku.. ekekekek...tapi bawak pon ok je.. bukan main seronok lagi dia.. makan fish ball. ekekeke!! On the way balik tak sempat sampai umah dia dah lena diulit mimpi dah..Hakim pon sama.

Apa yg kitorang pangkah (beli)! Aku tak pangkah paper pon.. Zairul je pangkah kasut futsal. Buat belasah...ekekek..

AHAD

Hm.. ingatkan semalam dah tidur lewat, Tasha nak lah bangun lewat sket dr biasa..ini tak.. dia bangun awal jugak. Tido turun katil sendiri.. FIL aku yg layan dia. Korang nak tahu apa kerja atuk n cucu tu? Diorang cuci aquarium. Ni kat Kepong tau.. bukan umah aku. FIL aku pon ada bela ikan gak. Ada 3 ekor ikan puyu. 2 ekor ikan Naga. Sedar-sedar tasha masuk bilik aku tak pakai baju.. roper-ropernya.. FIL aku dah siap mandikan dia dah... ekekekek.. aku terus bangun pakaikan Tasha baju lor. ekekkeke... FIL aku mmg best. FIL aku citer Tasha tolong dia basuh aquarium.. basuh bunga..(ala bunga plastik hiasan tu)..dia tak takut ikan..ekekeke.. (aku tau dah..) ekekeke...


Belah petang nyer kitorang merayap gi Tasik Perdana... bawak Tasha main kat playground. Suka hamat lah dia... Then benti sat kat tempat yg byk beruk tu.. suka sesangat lah dia.. siap bagi makan curly fries.. ekekeek...

Cukup masa jer.. kaki Sham mulalah gatal nak main bola. Kitorang pon gerak lah menghala ke Jln Ipoh. Gi mamak lol.. minum petang... nescafe ais dua. Tasha nak pisang.. hambek.. tengah relax tu hr hujan... ingatkan Sham tak jadi main bola.. ropernyer.. tak... TETAP main bola gak! ceh! lagi seronok ropernyer...ekekekek!!

Then kitorang menghala ker sekolah SRK (T) Tandayu Thapanni, Jln Ipoh. Sekolah Sham dulu.. ekekekkek.. (ini rahsia ni woi.. jgn sesekali kutuk sekolah dia nih! ekekek) Diorang semua bekas penduduk Kolam Air tempat Botak Chin duduk dulu... main bola liga haram kat situ.... player semua adalah bekas pemain kelab... ekekekek... taklah.. Sham je bekas pemain MAAfc.

Sham syok2 main bola, aku kene layan kerenah Tasha. Mang ai.. lasak siot.. lari laju... main bola ngan anak member aku Asyraf. huwa... anak dara aku!!! ada bakat main futsal la nanti ni! Pastu nampak plak anak kucing orang kantin sekolah tu... dia kejar anak kucing tu.. then kengkonon terror lah langkah longkang kecik keliling sekolah tu kan.. rupanyer tak terror... jatuh lah... huwa... seb baik takde paper... huwa...kalau aku tanya dia kan.. Tasha ni girl ke boy? Dia leh jawab Boy!!! huwa....

Azan maghrib baru kaum-kaum adam ni benti main bola... aku nih dah tak sabau nak balik.. nak tengok AJL22. Dengar dlm kereta je on the way balik Kepong.. jln jam. huk huk huk...

2 comments:

Anonymous said...

weh..tu skolah arwah pak aku ngajar dulu laa... glamer gak skolah tu kan. eheks...

syok nyer korg berjalan sakan...huhu...

I wish... :|

Zana Sadri

nAt said...

erk.. ye ker zana... abah ko ngajar situ yer.. mmg glemer sekolah nih.. ekekekek...

jalan dedekat jer... ngabih kan masa...

anak ko besau nanti ajak B ko jenjalan ok...