Friday, January 4, 2008

Lawak Bintang Capricorn!!

Atas saranan doktor, Mamat dihantar untuk berubat di USA kerana penyakitnya yang agak kritikal. Sesampainya di Hospital New York, Mamat dibawa ke bilik bedah dan dipasang tiub getah kiri kanan.

Beberapa jam kemudian, seorang pesakit dari UK yang kelihatannya lebih parah dibawa masuk dan diletak bersebelahan katil si Mamat. Si Mat Saleh ini walaupun kelihatannya lemah, dia masih mencuba untuk berkomunikasi dengan Mamat. Dia mengangkat tangannya dengan susah payah dan berkata:

" United kingdom..."
Mamat yang juga sedang lemah, menjawab: "Malaysian..."

Setelah itu dua-duanya pengsan karena keletihan. Beberapa jam kemudian mereka kembali sedar dan cuba berkomunikasi lagi.

Si Mat Saleh berkata dengan lemah: "James...". Dijawab dengan susah payah oleh Mamat: "Mamat...".

Habis itu mereka pengsan lagi. Beberapa jam kemudian setelah sedar, mereka berdua masih mencuba melanjutkan percakapannya. "Birmingham..." kata si Mat Saleh.

Dijawab Mamat: "Kuala Kangsar...". Pengsan lagi.

Tak lama kemudian mereka sedar dan masih mencuba untuk berbual. Si Mat Saleh yang sudah hampir kehabisan nafas berkata: "Cancer..."

Dan dengan sisa-sisa nafas yang ada Mamat menyahut: "Capricorn...!!!"

ekekekkeeke!!! ok lah nak wat keje nih!!

5 comments:

Princess Redbloodsnow said...

hahaha...mat selleh tuh nak habaq kat si mamat tuh yg die kene cancer...hahahaha. si mamat lak ingat die habaq die nyer zodiak...

huhu...i like diz joke, kak nat

:)

nAt said...

z suka? akak lagi suka.. ekekekke..

waliz said...

Nattt....nice to see u backkkk!!!

hahaha..balik je dah buat aku ketawa..! ilang sakit kepala kejap...

BiSkUtZ LeMaU said...

klaka arr..
citer ni mampu uat oghang tergelak.. hahaha... (",)

zura lias said...

hehhee...lawak yang boleh buat sy gelak di pg isnin yg buhsan..