Monday, October 8, 2007

My Natasha Cedera!


Hari Sabtu

Nat tgh msak nasi goreng cina nak bagi Tasha makan... Tasha plak ngan ayah dia ada kat belakang umah bg ayam makan. Tetiba dengar Tasha nangis... ropa-ropanye... dia main tolak-tolak bangku yg akhirnya Tasha terjun ke longkang kecik... Huk huk huk.. bercalar dahi anak ku itew. Seb baik tak kene mata ke apa? Benda dah jadi nak bising2 pon tak guna. Letak obat jele.... Beraya dengan tanda di dahi la jawabnya Tasha oi..

Kat Bazar Ramadan...

makcik kedai kueh: La kenapa dahi dia tu...
Sham: jatuh longkang...
makcik kedai kueh: yeker... cian dia.. ni hero ke heroin ni....berapa umor ni dek?
Sham: 1 tahun 3 bulan kak..
makcik kedai kueh: wuiii semangat yer.. anak akak setahun setengah pon lagi kecik dari ni.. anak sulong yer...
Sham: Haah...

nota: kecian tasha...tapi dia nangis sekejap je sebab dia jatuh sendiri.. kalau orang lain buat... melalak tak sudah.... huk huk huk...


Hari Ahad

Nat kene gi Uitm. Ada presentation kene buat - hal yang berkaitan event hari tu la... kul 9.30 pagi baru nak kuar umah.. presentation tu start kul 10! Mampos... Nat dah goyang dah... risau la tak sempat untuk present. Presentation ni je 10 markah tau. Evaluator nyer plak bukan lecturer yang mengajar Nat. Lecturer ini dijemput khas untuk evaluate Nat 5 other fwens. Kalu Nat terlepas session ni alamatnyer 10 marks lebur camtu jek.

Segera Sham memecut.. sampai Uitm kul 10.30 pagi. Seb baik Prof. yg nak evaluate Nat tu blom sampai lagi... So lega gilers rasa time tu.... Bila nak kuar kereta je.. Tasha melalak nak ikut mama dia... alahai anakku ... mama gi kejap je yer...

Presentation cuma 5 minit seorang... then ada sesi Q&A. Kul 12 lebih habis dah..

Then Nat gi jumpa Prof Has (lecturer Nat for paper SSC290 Organizing Skill) Salam peluk cium semua... mintak hampun mintak mahap... minta halal ilmu yang telah dicurahkan...Prof Has kata Nat, Yanty n Kak Irma adalah The Best Catering Committee ever. Rasa bangga jek. Ahaks.. poyos...

huhuhu dapat 11 missed dari En Sham (dah boring tunggu lama lah tukan) Nat tak pasan sebab phone silent... sebelum dia bertukar, baik gerak sekarang....

nota: seb baik tak pi cuci kereta sebab.. on d way balik Selayang, hujan lebat. sempat tapau McD untuk tasha... (untuk tasha tau!). sampai umah kitorang mulakan projek mengemas umah... bukak langsir bagai...

2 comments:

RedWGG said...

pandai lak tuh..sndr wat sket jer nagis..org lain wat..melalak sakan..

bijak..bijak..

nAt aka nAtsumi said...

tulah tu... huhuhu.... perangai saper lah dia ikut nih.. ekekek...