Tuesday, May 8, 2007

Hari-hari yang berlalu..

Salam semua...

Diharap semua sehat n bahagia selalu!

Terima kasih Nat ucapkan spesel untuk Kak Jie n Ujang yg sudi melawat Nat... (lawa umah kak jie!) . Semalam Nat tak keje, kengkonon nak study la kan!. Sekali Natasha pon nak baca buku sama da... pantang la Nat bergerak sket hilang dr pandangan mata dia.. dia buat lah enjin roketzsemput dia... hek hek hek... adus!! Siap bergenang air mata yg tak larat tengok. Macam 10 tahun tak jumpa. Akhirnyer, Nat pon tengok2 jela nota n buku tuh dengan erti kata lain serupa mcm tak baca buku ler! Exam Paper Business Law lak tu.. penuh dengan nama cases nak kene ingat plus all the sections. Huwa... itulah kisah semalam.

Harininyer kisah, pagi tadi sesudah subuh Nat n hubby kuar umah. Hubby Nat antar Nat kat LRT Putra Kelana Jaya jer coz Nat akan ke Uitm dgn member, dia amek kat Stesen Universiti. Di dalam stesen itulah Nat membaca nota yg ada. Focus on 3 chapter only! Chapter yg lain baca gitu2 je. (tips lecturer buat student matang cam Nat ni ler). Member Nat pon sampai, hubby dia lak yg drive, ingat dia yg bawak keter. Huhuhu... Hentam sajalah...

Sampai Uitm, jumpa lah kengkawan yg duk sebok study last minute cam Nat gak lah!. Lepas hai hai bye bye dgn diorang, Nat pi cafe la cari breakfast ngan member tadi!. Minum nescafe segelas dgn roti canai. Boleh? hahaha...

Exam start kul 9am. 30 minit sebelum tu dah kene ada dah kat bilik peperiksaan. Time tulah rasa nak terkucil, perut ada butterfly lah bagai!. Huwa... Dapat je paper, invigilator kata leh bukak kertas soalan, rasa nak pengsan pon ada! Antara soalan2 mudah tapi jawapannyer susah adalah:-

Part B Question 2
What is a frustrated contract? Explain the various types of frustration and its implications.
(100 marks)

Part B Question 5
Amisha bought a car under a hire purchase agreement from Senang Finace. Amisha failed to pay her monthly instalments from January to April 2007. Senang Finance wanted to repossess the car.
Advise Amisha on the procedures of repossession under the Hire Purchase Act 1967.
(100 marks)

Itulah kisah nyer... usah ditanya Nat leh jawab ke idak paper tadi? jawab mmg senang. Persoalannyer cuma betul atau salah, diterima atau tidak hujah2 loyar buruk ku itu... huhuhu... Lepas abis exam td kul 12pm, Nat terus masuk opis dengan blur tahap gaban... Nat harap kawan2 doakan Nat lepas paper Business Law ini. huwa....
p/s: gambar bowling nanti la yer... huhuhu...

1 comment:

Jie said...

moga berjaya nat...kakjie doakan..