Wednesday, September 12, 2007

RAMADHAN AL MUBARAKSalam untuk semua,

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu Nat terlebih dahulu memohon maaf zahir dan batin jika ada berbuat kesalahan, baik yang tidak disengaja maupun yang tersengaja dan memohon dihalalkan makan dan minum, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah. Sorry yer ujangmd, mourieys, khairi, kak jun, kak jie, kak tika, kak mayang, kak min, oshin, ejard aka adam, mummy lia wif bad gp, zura kriesz, sepet, pezul, fozalin, kak iman, sarol, zeleo (apa kaba lah adek sorang nih), JUNKOPILE, adrian, kak arina, aa-eman, kak waliza, khal doyok, hummy, 5050, fysal, dona, elyna, xoxo dan semua yang kenal nat aka yana!!

Semoga kita menginsafi diri sempena menyambut Ramadhan kali ini. Amin. Bersyukur yang kita masih lagi hidup untuk menjalani ibadah puasa.


4 comments:

KhaL said...

maaf zahir batin
ekekekekekekeke

nAt aka nAtsumi said...

sorry body n soul khal...
kihkihkihkih..:)

hUmmY said...

samat b'pose nat!

hehehe~

nAt aka nAtsumi said...

samat b'pose jugek hummy!

kuikuikui..;)